24Kitchen beste digitale zender 2012

24Kitchen beste digitale zender 2012

24Kitchen is door de lezers van tv-gids Totaal TV uitgeroepen tot beste digitale zender van Nederland. De 24-uurs zender over voeding en de bereiding van het dagelijks eten behaalde maar liefst 43,4 procent van alle stemmen.

Raymond van der Vliet, algemeen directeur FOX International Channels Benelux, zegt vereerd te zijn met de overwinning: ‘We zijn enorm vereerd met deze prachtige overwinning en zijn zeer trots om 24Kitchen binnen het portfolio van FOX International Channels Benelux te mogen hebben’.

De award voor beste digitale zender van het jaar wordt vandaag uitgereikt aan Meesterkok Rudolph van Veen, die op 24Kitchen onder andere te zien is in het dagelijkse programma ‘De Makkelijke Maaltijd’ en ‘Rudolph’s Bakery’.

De afgelopen weken werd via totaaltv.nl meer dan twintigduizend keer op de beste digitale zender van Nederland gestemd. Muziekzender BravaNL werd met 4,8 procent van de stemmen tweede. Tweevoudig winnaar TV Oranje eindigde met 3,9 procent op een derde plaats.

Als één van de nieuwe digitale zenders van afgelopen jaar is het de eerste keer dat 24Kitchen deelnam aan de verkiezing. De zender werd op 1 oktober 2011 gelanceerd en viert binnenkort haar eenjarige bestaan met een gratis live online sushiworkshop op 30 september, speciale programmering in oktober en het unieke evenement 24Kitchen Live on Stage op 13 oktober in de

Heineken Music Hall. In augustus werd de zender door ongeveer 3,5 miljoen mensen bekeken.