nieuws

De Zwethheul van 2 naar 4 in Lekker 2013

Restaurant

Tweesterrenrestaurant De Zwethheul van Mario Ridder in Schipluiden zakt twee plaatsjes in de Lekker gids van 2013. Hij neemt niet langer de tweede positie in maar ‘zakt’ naar vier. ‘Misschien ben ik dit jaar nog wel blijer met de vierde plek, als de tweede positie vorig jaar. Er is dit jaar veel gebeurd met mijn team, een vierde plek in de Top 10 is dan toch iets om heel trots op te zijn’, aldus een superblije Ridder.

De Zwethheul van 2 naar 4 in Lekker 2013

Mario Ridder hoorde tijdens een verrassingsbezoek van Lekker aan zijn restaurant op woensdag 24 oktober 2012 van zijn nieuwe notering. Via een qr-code op een taart werd hij naar zijn notering geleid. Zo kreeg hij ook een video-boodschap van Makkie Mulder te zien. Ridder had zelf ook nog een verrassing voor Lekker in petto. Bij binnenkomst van de delegatie zorgde hij ervoor dat iemand van zijn team wist te melden dat Ridder zelf niet aanwezig was, ‘een dagje vrij’.

‘In eerste instantie wilde ik het Lekker-team op een andere manier te pakken nemen. Ik had met Jacob Jan (De Leest) vandaag willen ruilen van restaurant. Helaas hebben we dit door logistieke problemen niet kunnen organiseren. Ik had de gezichten van de delegatie wel eens willen zien, als ze hier waren gekomen en de verkeerde chef hadden getroffen’. aldus Ridder.

De geringe daling van Ridder schrijft Lekker niet toe aan de kwaliteiten van de patron cuisinier, maar aan ‘het boven verwachting presteren van andere top-10 restaurants.’ Interscaldes van Jannis Brevet neemt de tweede plek over van De Zwethheul.

Dat het niet aan de culinaire kwaliteiten van Ridder ligt, blijkt uit de lovende woorden van Lekker over De Zwethheul. ‘De vele manieren waarop hij een doodgewone ui bereidt, vinden wij van pure schoonheid getuigen,’ schrijft de gids. ‘De Zwethheul overtuigt met eigenzinnige creaties van klassieke gerechten, die overrompelend zijn bereid en voorbeeldig worden opgediend door jonge vakmensen.’

» Bekijk hier de complete Top 100 van Lekker 2013

Reageer op dit artikel