nieuws

Timo Munts weg bij Merlet* in Schoorl

Restaurant

Chef-kok Timo Munts gaat per 1 januari weg bij sterrestaurant Merlet in Schoorl. Munts gaat werken bij toeleverancier Triple Meat uit Julianadorp. Munts werkte zes jaar als chef-kok voor Merlet in Schoorl. Er is al een opvolger voor Munts.

Timo Munts weg bij Merlet* in Schoorl

Vertrekkend chef Timo Munts wordt opgevolgd door de huidige souschef van Merlet, Frank van Enter. Nieuwe souschef wordt Ilka Bon, sinds drie jaar chef de parti bij Merlet. Sommelier in het team is Stefan Wierda.

Sinds het voorjaar van 2007 heeft Munts de leiding over de keuken van het Noord-Hollandse sterrestaurant. Daarvoor werkte hij er vier jaar als souschef. Voor hij zijn intrede deed in de keukens van Merlet werkte Munts onder andere bij Jannis en Claudia Brevet, InterScaldes in Kruiningen.

De huidige souschef van Merlet, Van Enter gaat de keukenleiding overnemen van Munts. Van Enter leerde onder andere van Cees Helder en Henk Savelberg. Van Bourgonje benadrukt dat het vertrek van Munts geen gevolg is van de daling in Lekker 2013, van 23 naar 44 in de Top 100 van Nederland. ‘Het gaat hier om een vrijwillig vertrek.’

Reageer op dit artikel