Grootspraak kiest Wereldmuseum en Vlindertuin

Grootspraak kiest Wereldmuseum en Vlindertuin

Het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam is door Grootspraak uitgeroepen tot Wijnrestaurant van het Jaar 2013. De titel Restaurant van het Jaar 2013 is voor De Vlindertuin in Zuidlaren. Evenals vorig jaar is geen Wijnbar van het Jaar gekozen.

Grootspraak noemt Wijnrestaurant van het Jaar Wereldmuseum ‘in alle opzichten onderscheidend. Uniek in Rotterdam, uniek in Nederland, maar ook bijna in de wereld. Want bij maar een paar musea is er een gastronomisch restaurant dat er toe doet. Er toe doet? Dat is een understatement.’

Fantastische verhoudingen

‘In de uitstekende bediening vinden we het juiste evenwicht tussen zakelijk en persoonlijk. Met een chef (Wim Severijn, red.) die heel fraaie en smaakvolle gerechten op tafel zet. En een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.’

Over de wijnkaart: ‘Die is onderscheidend door de prachtige keuze in wijnen per glas. En de kaart is zo speciaal vanwege de prijsstelling. Je kiest voor dit restaurant voor de fantastische verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor zowel het eten als voor de wijn en voor de combinatie van beide.’

Spijs-wijn helemaal in orde

Over Restaurant van het Jaar De Vlindertuin in Zuidlaren van Jilt en Froukje Cazemier schrijft Grootspraak: ‘Hoe komt het dat een restaurant zich in je hoofd nestelt als iets bijzonders? Dat is altijd een samenspel van factoren: ontspannen, vriendschappelijk en liefdevol.’

‘Een goede wijnkaart. En spijs-wijn is hier helemaal in orde, omdat alles altijd wordt doorgeproefd, ook met de keuken. Met een chef die zich heel duidelijk onderscheidt met een eigen keuken en die telkens weer een stap vooruit heeft gezet.’

Opnieuw geen Wijnbar van het Jaar
Evenals vorig jaar is geen Wijnbar van het Jaar gekozen. Grootspraak spreekt in deze categorie wel van een kwantitatieve ontwikkeling, ‘maar die echte winnaar is er volgens de gids nog niet. We hebben er wel een op het oog voor volgend jaar.’

Grootspraak 2013 verschijnt maandag 26 november en kost 12,50 euro. In deze culinaire gids staan restaurants waar het goed eten is, maar waar ook wijn de aandacht krijgt die het verdient. Van de gids, die wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen, is ook een iPhone-applicatie beschikbaar.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.