nieuws

HanTing wijzigt communicatie over medicinale keuken

Restaurant

HanTing Cuisine in Den Haag past de communicatie rondom het zogeheten Medical Food Menu aan. De oud-winnaar van de Chinese Restaurant Top 100 claimt op de kaart niet langer een medicinale keuken te hebben, maar gaat de heilzame werking van de kruiden in het menu communiceren via de eigen academy.

HanTing wijzigt communicatie over medicinale keuken

Het besluit van het Haagse HanTing Cuisine is genomen na overleg met de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA). Laatstgenoemde liet vrijdag 2 november weten dat het restaurant niet mag claimen dat het een medicinale keuken heeft. De medische claims gaan volgens de nVWA te ver.

Medische claims van website verwijderd

HanTing heeft daarop besloten de communicatie over het aangekondigde Medical Food Menu te herzien en vanaf vandaag de heilzame werking te communiceren via de recent gestarte HangTing Academy. Alle medische claims zijn van de website verwijderd en de beschrijving van de kruiden is verplaatst naar de site van de academy.

Via die academy wordt op dit moment bekeken welke van de onderzochte medische claims in Nederland mogen worden overgenomen. Wetenschappelijk vastgestelde claims zijn door de Europese Commissie vastgelegd in de Europese richtlijnen voor voedingsmiddelen.

Wetgeving rondom kruiden onderzocht

De specifieke wetgeving rond kruiden is volgens HanTing niet heel duidelijk. ‘Deze is door de Europese Commissie on hold gezet en het is niet duidelijk wanneer bekend wordt welke gezondheidsclaims op het gebied van kruiden zijn toegestaan.’

Vandaar het besluit om alle medische claims voorlopig van de website van het restaurant te verwijderen, aldus HanTing. Op de kaart van het restaurant staat nu het ‘Chinese Kruiden-menu’, dat is gebaseerd op de Chinese voedingsleer.

Reageer op dit artikel