nieuws

Opgeluchte Moshik Roth: ‘Dit voelt als sterrenbehoud

Restaurant

Moshik Roth was een van de grote verrassingen tijdens de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Slechts enkele weken geleden opende hij restaurant &Samhoud Places in Amsterdam en nu al twee Michelinsterren. ‘Ik ben heel opgelucht’.

Opgeluchte Moshik Roth: ‘Dit voelt als sterrenbehoud

ffffffff’, was de eerste reactie van Roth voor de camera van MissetHoreca.nl. ‘Ik ben heel opgelucht. Het is een bewijs dat we goed bezig zijn. We hebben een totaalconcept opnieuw neergezet met dezelfde keuken. Dit voelt als behoud, want ik ben een tweesterrenkok’, aldus Roth.

Roth sprak vooraf met Michelin over de sluiting van ’t Brouwerskolkje in Overveen en de opening van &Samhoud Places. ‘Ik heb gezegd dat we 18 augustus open zouden gaan. Dat was zo’n beetje de einddatum van Michelin. Door de naamsverandering van de zaak ga je soms toch wel twijfelen. Ik was de laatste weken behoorlijk nerveus’.

Maandagmiddag maakte Michelin de nieuwe gids bekend. Veel belangstelling ging uit naar Hans van Wolde van Beluga. De combinatie van geruchten over een eventuele derde Michelinster en de plaats van de presentatie, in Maastricht, deden de geruchtenstroom dat Beluga grote kandidaat zou zijn voor een derde ster sterk toenemen. Van Wolde was kort over de afloop: ‘Helaas, pindakaas’.

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel