nieuws

Sterklas en Zadkine winnaars Amusewedstrijd Huis ter Duin

Restaurant

De Amusewedstrijd Sharing Success in Huis ter Duin in Noordwijk is gewonnen door leerlingen van Zadine Horeca uit Rotterdam en door de twee studenten van de Sterklas van het ROC van Amsterdam van Theo van Rensch.

Sterklas en Zadkine winnaars Amusewedstrijd Huis ter Duin

De Sterklas van ROC Amsterdam won tijdens de Amusewedstrijd op zondag 4 november de prijs voor de beste amuse. De sterklas won ook de publieksprijs. Studenten van Zadkine Horeca wonnen de prijs voor beste wijn-amuse combinatie.

Voor de Sterklas van docent Theo van Rensch kwamen Jorrit van de Bosch en Lars Drost uit.

Leerlingen van Zadkine, Daan ten Zeldam, Tim Mosselman en Mariëlle Sloff, van de opleiding manager/ondernemer maakten de amuse Hollands Glorie, een pompoentje gevuld met mosselen, kokkels en scheermesjes in een wilde kruidendressing, geserveerd met een pompoendressing en een krokantje van desembrood en parmaham. De amuse werd begeleid door een Pinot Blanc Grand Cru van wijnhuis Van Bech-Macher Rëtschelt

Cees Helder, juryvoorzitter gaf een toelichting: ‘Dit jaar is volgens de jury in zijn algemeenheid weinig aandacht besteedt aan de wijn-amuse combinatie. Eén team stak er met kop en schouders boven uit. Dat er ook nog eens rekening was gehouden met het seizoen in de smaak van de amuse gaf de doorslag volgens de jury.

Reageer op dit artikel