nieuws

Tom Krooswijk: ‘Bord’Eau nu op de kaart

Restaurant

Tom Krooswijk noemt de ster voor Bord’Eau in Hotel de l’Europe Amsterdam: ‘Mooi. Heel Mooi.’ De hoteldirecteur vindt het een eer om zowel een Bib-Gourmand zaak – Brasserie Hoofdstad – als een sterzaak onder hetzelfde dak te hebben.

Tom Krooswijk: ‘Bord’Eau nu op de kaart

‘Geweldig dat Bord’Eau na slechts 14 maanden bekroond wordt met een ster’, zegt hoteldirecteur Tom Krooswijk van Hotel de l’Europe uit Amsterdam. Hij heeft nog een glas champagne in zijn hand en kan proosten op de ster. ‘De brigade onder leiding van chef Richard van Oostenbrugge zat in mijn werkkamer via de live stream naar de presentatie van Michelin te kijken. Toen onze naam op het scherm verscheen, steeg er een enorm gegil op, een ‘cri du coeur’. Dat moet geweldig geweest zijn.’

Hoewel de naam Bord’Eau vooraf veelvuldig genoemd werd als kanshebber voor een Michelinster, had Krooswijk in het hotel een verbod op speculeren ingesteld. ‘Zoals de culinaire wereld elkaar gek maakt in Nederland, dat heb ik nog nooit ergens gezien. Ook niet toen ik in Frankrijk werkte. Dat wilde ik in mijn hotel in ieder geval niet. Michelin is en blijft onafhankelijk.’

Tom Krooswijk denkt dat de ster veel voor Hotel de l’Europe gaat betekenen. ’92 procent van onze gasten is afkomstig uit het buitenland en een deel van hen kiest een hotel ook op basis van een goede keuken. Ik ben heel erg blij dat we nu een sterrestaurant onder ons dak hebben. Het is weergaloos. Echt een eer’, besluit Krooswijk.

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel