nieuws

Van Waarden wil gesprek met Werner Loens

Restaurant

Het verlies van de Michelinster kwam voor Paul van Waarden van het gelijknamige restaurant in Rijswijk als donderslag bij heldere hemel. ‘Iedereen hier is uit het veld geslagen.’ Van Waarden wil op gesprek bij Werner Loens in Brussel om de oorzaak van het sterverlies te achterhalen.

Van Waarden wil gesprek met Werner Loens

‘Het is een enorme dreun voor ons en we hebben duizend scenario’s bedacht waarom we de ster verliezen. Ik weet het niet. Michelin is ondoorgrondelijk.’ Om een oorzaak te achterhalen wil Paul van Waarden ‘op audiëntie in Brussel. Ik hoop dat we daar wijzer worden, nu hebben we in ieder geval niets meer gehoord dan jullie.’

Realistisch is Van Waarden ook. ‘Uithuilen en weer verder. Het is ontzettend jammer, maar wij zijn van mening dat hetgeen op het bord ligt, niet veranderd is. We herpakken ons en gaan weer keihard werken.’

Op de vraag of het verlies van de ster te maken heeft met zijn twee andere bedrijven (At Sea in Scheveningen en De Keuken Van Waarde Azië in Den Haag) moet de chef het antwoord schuldig blijven. ‘Het zou kunnen. Ik weet het niet.’ Van Waarden kookt zelf nog wel bijna dagelijks, maar niet per se in Rijswijk. Ook bij At Sea en in Azië. Stefan Muller staat al drie jaar in de keuken in Rijswijk en als ik eerlijk ben, kookt hij beter dan ik. We hebben echt niets veranderd. Afwachten of ik op audiëntie mag in Brussel en dan weten we meer,’ besluit de chef.

Reageer op dit artikel