nieuws

Chef-kok start zelf beoordelingssite

Restaurant

Chef-kok en eigenaar van Eetcafé Santas in Krimpen aan den IJssel, Rien van Limborgh, is zelf een beoordelingssite gestart. Hij stoort zich er aan dat je als chef op de bestaande sites zelden op je gerechten afzonderlijk beoordeeld wordt.

Chef-kok start zelf beoordelingssite

Rien van Limborgh stoort zich aan de bestaande recensiesites. ‘Als kok word je zelden op je gerechten afzonderlijk beoordeeld. Vaak vervallen de mensen die een recensie schrijven in algemene termen. Ook merk ik vaak dat ze maar één doel hebben: een goede of juist slechte recensie plaatsen.’ Van Limborgh ontwikkelde samen met zijn schoonzoon en diens vriend de website DeLekkerste.nl. Hierop kunnen gasten, maar ook collega chefs de lekkerste voor- hoofd en nagerechten beoordelen.

De chef-kok wil dat DeLekkerste.nl anders is dan alle andere beoordelingssites. ‘Ik wil dat DeLekkerste.nl de kwaliteit die je als chef neerzet beoordeelt.’ Van Limborgh heeft het Nederlands Kokspanel onderzoek laten doen naar zijn initiatief en van de ondervraagden was 95 procent enthousiast over zijn plannen: ‘professionals onder elkaar die elkaar beoordelen.’

Reageer op dit artikel