nieuws

Pand Gouwe Geit Zierikzee weer restaurant

Restaurant

In Zierikzee opent woensdag 5 juni Bij Kees. Een van de eigenaren is Kees Visser, die in hetzelfde pand in het verleden De Gouwe Geit exploiteerde. Dat restaurant was ooit in het bezit van een Bib Gourmand en 13 punten GaultMillau.

Pand Gouwe Geit Zierikzee weer restaurant

De opening van Bij Kees op de Lammermarkt in Zierikzee betekent voor Kees Visser, die samen met Astrid Janssens (Nolet en Oesterbeurs) eigenaar is, een hernieuwde kennismaking met het zelfstandig ondernemerschap. Visser exploiteerde in hetzelfde pand in het verleden restaurant De Gouwe Geit.

Bib Gourmand

Hoewel dat restaurant onder andere in het bezit was van een Bib Gourmand en door GaultMillau was beloond met 13 punten, stopte Visser vroegtijdig met de exploitatie. Nadat hij enkele jaren buiten de horeca actief was, keerde hij in de branche terug als chef van De Stadsschuur in Goes.

Visser was het meest recent actief als chef van grand hotel Ter Duin in Burgh Haamstede, dat vorig jaar juli de deuren opende. Voordat hij met De Gouwe Geit startte, werkte Visser als souschef in – het inmiddels gesloten – restaurant Paul van Waarden in Rijswijk, en bij Hotels van Oranje in Noordwijk en hotel Des Indes in Den Haag.

Negen gerechten

Bij Kees opent woensdag 5 juni de deuren. In het restaurant worden negen gerechten geserveerd, die dagelijks kunnen wijzigen. De gerechten kosten €9,90 en hebben allemaal dezelfde portionering (ongeveer 100 gram).

De gast kan zelf het aantal gerechten bepalen, maar ook kiezen voor een verrassingsmenu van 3, 4, 5, 6 of 7 gangen. Naast de gerechten worden twaalf wijnen geserveerd, die allemaal per glas zijn te bestellen.