nieuws

Dalers GaultMillau 2014

Restaurant

De nieuwe GaultMillau gids 2014 is maandag 28 oktober gepresenteerd. De gids bevat een aantal dalers. Een van hen is Ron Gastrobar van Ron Blaauw. Deze zaak scoort geen 16 punten meer zoals vorig jaar maar 14. Van Lissum noemt deze daling ‘relatief. Gezien de conceptverandering van Ron Blaauw.

Dalers GaultMillau 2014

Andere dalers in de GaultMillau gids van 2014 zijn De Fuik in Aalst, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, De Hoefslag in Bosch en Duin, Grand Restaurant Karel V in Utrecht, De Posthoorn in Monnickendam. Deze zaken gaan allemaal van 15 naar 14 punten.

GaultMillau-directeur Jan van Lissum liet eerder al weten dat de crisis in ons land zou leiden tot verschuivingen in de top van GaultMillau. Met uitzondering van de puntendaling van Ron Blaauw lijken zijn woorden mee te vallen. Van Lissum liet eerder aan MissetHoreca weten zich te storen aan chefs die ‘met een hoop bla bla hun conceptaanpassing verkopen.’

‘GaultMillau zou imagoverlies lijden als we geen rekening houden met de gewijzigde omstandigheden. Als een chef terug naar af gaat en feitelijk opnieuw begint, dan is het niet te beargumenteren dat hij hetzelfde puntenaantal houdt of hetzelfde aantal sterren’, aldus Van Lissum.

Van Lissum stoort zich aan sommige chefs. ‘Ik geloof niet in de indruk die ze ons willen geven. Met een hoop blabla verkopen ze de wijzigingen als een eigen keuze. Hun gasten zouden de oorzaak zijn van de conceptaanpassingen, maar ik denk dat ze gewoon de zaken slecht op een rijtje hebben’, aldus Van Lissum.

Reageer op dit artikel