nieuws

Europese primeur: Dilmah Challenge naar Nederland

Restaurant

In het Miele Inspirience Centre in Vianen vindt maandag 14 oktober de Dilmah Real High Tea Challenge plaats. Het is voor het eerst dat deze mondiale wedstrijd Europa aandoet. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de finale, die in 2015 in Sri Lanka plaatsvindt.

Europese primeur: Dilmah Challenge naar Nederland

Niet eerder was een Europees land het decor van de Dilmah Real High Tea Challenge, die het Sri Lankaanse theemerk sinds 2007 organiseert. In deze wedstrijd gaat het om ‘de ultieme high tea met innovatieve smaakcombinaties met thee’.

Vijf teams

In Vianen gaan teams van Sofitel Legend The Grand Amsterdam (Estefhan Meijer en Yoël van Eer), InterContinental Amstel Amsterdam (Joost van den Hoven en Rob Rademakers), Chefs on Tour Den Haag (Michiel de Bruin en Danny Koreman), Hilton Den Haag (Michael Terlouw en Michael-John Stratemaker) en Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort (Alain Alders en Sam Piscaer) de strijd aan met elkaar.

Thee

Ieder team bestaat uit een culinaire chef en een f&b-verantwoordelijke. Zij gebruiken thee als drank en als ingrediënt.

Tijdens de wedstrijd wordt met name ingezet op de creatie van zogeheten pairings: het goed met elkaar combineren van thee en gerechten, of het verwerken van thee in gerechten.

Patissier Hidde den Brabander verzorgt de presentatie en de deelnemers worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit Bernd Uber, Dilhan C. Fernando en Robert Schinkel.

Mondiale finale

Het winnende duo mag in 2015 deelnemen aan de mondiale finale en wint ook een geheel verzorgde zevendaagse rei naar Sri Lanka, waar zij de Dilmah-familie ontmoeten en hun high tea mogen serveren in de Dilmah T-Bar in Colombo.

Tot slot wordt de receptuur opgenomen in het receptenboek van Dilmah.

Koksgilde

Dilmah werkt voor deze competitie samen met de World Association of Chefs Societies en het Koksgilde.

Andere landen die in 2013 zijn of worden aangedaan, zijn: Sri Lanka, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten, Chili, Thailand, Hongkong, Macau en Maleisië.

Reageer op dit artikel