nieuws

GaultMillau 2014: Joris Bijdendijk Belofte van het Jaar

Restaurant

Joris Bijdendijk is maandag 28 oktober in Amsterdam RAI door GaultMillau gekozen als Belofte van het Jaar voor 2014. Bijdendijk is chef van restaurant Bridges inspired by Ron Blaauw, onderdeel van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.

GaultMillau 2014: Joris Bijdendijk Belofte van het Jaar

Chef Joris Bijdendijk van restaurant Bridges inspired by Ron Blaauw was de beste van de vijf genomineerden die kans maakten op de GaultMillau 2014-titel Belofte van het Jaar. Hij ontving zijn award maandag 28 oktober tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Andere genomineerden
De vier anderen waren Jamie van Heije (Jamie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel), Thomas d’Hooghe (Hemelrijk, Hulst), Jonathan Zandbergen (Het Veerhuys, Almere) en Wouter Kik (De Vierbannen, Ouwerkerk).

The Grand Amsterdam
‘Joris Bijdendijk zet bij het restaurant in het Amsterdamse luxehotel Sofitel Legend The Grand alles naar zijn hand’, zo is in het juryrapport te lezen over de chef, die in het verleden werkte bij onder andere de Franse topzaak Le Jardin des Sens van de broers Pourcel.

Franse en Hollandse keuken
Verder schrijft GaultMillau over hem. ‘Cuisine Hollandaise, zo noemt hij zijn doel. In zijn op vis gebaseerde keuken zijn de bereidingen klassiek Frans, maar in de presentaties en productkeuze richt hij zich op de ontwikkeling van een nieuwe Hollandse keuken.’

Ron Blaauw
Sinds het begin van dit jaar werken tweesterrenchef Ron Blaauw en Joris Bijdendijk samen aan het concept Bridges inspired by Ron Blaauw. Eerder deze maand leidde dat al tot een mooie klassering in culinaire gids Lekker: Bridges kwam nieuw binnen op plek 27.

Showcase
De vijf genomineerden namen onder andere deel aan een showcase, die maandag 7 oktober plaatsvond tijdens het Proefschrift Wijnconcours in NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Jury
Die dag werden zijn beoordeeld door een vijfkoppige jury: Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), Chris Naylor (Vermeer, Amsterdam), Paul van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg), John Halvemaan (Halvemaan, Amsterdam) en Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn).

Reageer op dit artikel