nieuws

Van Oostenbrugge Chef van het Jaar GaultMillau 2014

Restaurant

Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau in Amsterdam is maandag 28 oktober gekroond tot Chef van het Jaar GaultMillau 2014. De chef-kok van het restaurant in hotel De L’Europe volgt Paul van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg op.

Van Oostenbrugge Chef van het Jaar GaultMillau 2014

‘Restaurant Bord’Eau is één van de culinaire places-to-be in het centrum van Amsterdam’, zo begint GaultMillau de onderbouwing voor de keuze om Richard van Oostenbrugge te benoemen tot Chef van het Jaar voor 2014.

Robert Kranenborg

‘Hij waagde in 2010 als vrij onbeschreven kok de overstap naar het illustere hotel De L’Europe, waar hij aangesteld werd als executive chef.’

‘Van Oostenbrugge koos van meet af aan voor de klassieke bereidingen, mede op aanraden van de door de directie aangetrokken culinair adviseur Robert Kranenborg.’

De L’Europe

Van Oostenbrugge werkte tussen oktober 2004 en oktober 2008 als souschef op niveau in Zwitserland. Na zijn terugkeer in Nederland werkte hij korte tijd bij Envy, alvorens hij vertrok naar het bekende Amsterdamse hotel.

Kookstijl

GaultMillau adviseert lezers naar het restaurant toe te gaan voor tarbot en kreeft met huisgemaakte sauzen. De kookstijl van Van Oostenbrugge wordt door de culinaire gids omschreven als licht en transparant. ‘De bordpresentaties zijn opvallend sterk.’

De Chef van het Jaar GaultMillau 2014 werd maandag 28 oktober bekendgemaakt tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Reageer op dit artikel