nieuws

Merlet houdt Michelinster: ‘Weten wat Frank kan

Restaurant

We zijn blij met het vertrouwen van Michelin, maar weten ook tot welke prestaties Frank (Van Enter,red.) in staat is.’ Eigenaar Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl had eigenlijk geen twijfels over een goed resultaat, maar was vanzelfsprekend wel blij met de beloning voor zijn nieuwe chef-kok, die in januari het roer overnam van Timo Munts en de ster behoudt.

Merlet houdt Michelinster: ‘Weten wat Frank kan

‘Frank van Enter is de vierde chef-kok die een Michelinster kookt voor Merlet’, aldus eigenaar Martin van Bourgonje over het behoud van de ster in de gids voor 2014.

‘Daar is weliswaar zestien jaar overheen gegaan, maar het geeft aan dat we zorgvuldig zijn in de keuzes die we maken.’

Timo Munts

De souschef schoof in januari dit jaar door, nadat chef-kok Timo Munts zijn vertrek aankondigde en koos voor een carrière buiten de horeca.

Van Bourgonje over die benoeming: ‘Merlet is een familiebedrijf. Hebben we het talent zelf in huis, dan kiezen we daarvoor in plaats van iemand van buitenaf.’

Frank van Enter en Ilka Bon

Van Bourgonje bedoelt met dat laatste niet alleen Van Enter, maar ook zijn rechterhand Ilka Bon (voorheen chef de parti).

‘Het restaurant is voor de directie heel belangrijk. Frank krijgt in de keuken ook de mogelijkheden om daarin te investeren.’

Reageer op dit artikel