nieuws

Michelin 2014: Lucas Rive kookt ster in vijf maanden

Restaurant

Lucas Rive heeft in slechts vijf maanden de eerste Michelinster gekookt voor zijn nieuwe restaurant in Hoorn. De voormalige chef-kok van De Bokkedoorns in Overveen vernam het nieuws maandag 25 november thuis. ‘Dat wij dit in zo’n korte periode hebben bereikt, is natuurlijk maar weinigen gegeven.

Michelin 2014: Lucas Rive kookt ster in vijf maanden

De naam van Lucas Rive gonsde in de aanloop naar de presentatie van de Michelingids voor 2014 rond in het circuit, zoals dat zo mooi heeft. Zijn recent geopende restaurant in Hoorn was voor velen een kandidaat voor de eerste ster.

Geruchten

Maandag 25 november werd dit in Maastricht bevestigd. ‘Ik heb die geluiden natuurlijk ook gehoord en daarom had ik er ook wel een heel klein beetje rekening mee gehouden. Maar wel met de nadruk op een heel klein beetje, want deze erkenning is echt fantastisch.’

Thuis in Hoorn

Rive had een uitnodiging voor de presentatie in het Theater aan het Vrijthof, maar koos ervoor om in Hoorn te blijven. Daar vernam hij het goede nieuws. ‘Vijf maanden geleden zijn we met het restaurant gestart en in een rollercoaster terechtgekomen.’

Culinaire gidsen

De culinaire gidsen zijn Rive goed gezind dit jaar. Eerder al kwam zijn restaurant als hoogste nieuwkomer binnen in de Lekker-top 100 en werd hij door GaultMillau beloond met 16 punten.

‘Als je ziet wat wij in vijf maanden allemaal al hebben bereikt, daar doen veel restaurants jaren over. Ook voor onze medewerkers is dit fantastisch.’

De Leest

Rive noemde de derde ster voor De Leest in Vaassen ‘fantastisch’. ‘Jacob Jan (Boerma, red.) is zo gepassioneerd en gedreven. Er waren meer gegadigden, maar hij stond in ieder geval ook op mijn lijstje. Ook voor Nederland is dit erg goed.’

Bekijk hier het volledige Michelinsterrenoverzicht.

Reageer op dit artikel