nieuws

Spetters: ‘Ook met ster gaan we geen gekke dingen doen

Restaurant

Restaurant Spetters in Breskens heeft maandag 25 november een ster gekregen van Michelin. Chef Laurent Smallegange en sommelier Wouter Denessen zijn ‘blij, verrast. Dit zagen we niet aankomen.’ Ze kwamen naar Maastricht om de collega’s bij te staan. ‘En dan krijg je dit!

Spetters: ‘Ook met ster gaan we geen gekke dingen doen

Over het geheim van het kersverse sterrestaurant Spetters, het restaurant dat in 2010 werd verkocht door Edwin Vinke, zijn chef Laurent Smallegange en sommelier Wouter Denessen, duidelijk. ‘We doen gewoon waar we goed in zijn. We zijn onszelf. We zijn jong. We willen niet meedoen aan alle gekke dingen. We draaien loungemuziek. We serveren wat we zelf lekker vinden. We gaan ook met ster geen fratsen uithalen. We gaan wel een stapje bijzetten met onze kleine keukenequipe. We zijn maar met vier mensen. Maar met dat kleine team staan we in een kleine keuken lekker te werken. En dat is nu beloond door Michelin.’

‘We zijn blij, verrast. Geen woorden voor. Ik sta te trillen. Je hoort je naam en dan is het zo. Heel gaaf.’ Smallegange glunderend tegen Misset Horeca: ‘Ik zag het echt niet aankomen. Ontzettend gaaf.’

De vrienden Smallegange en Denessen hebben elkaar leren kennen bij De Librije in Zwolle. ‘Daar hebben we veel geleerd. Dat was voor ons beide de basis. Nu doen we het zelf. Staan we op eigen benen en dan is een ster natuurlijk supergaaf. Een hele mooie beloning. We zijn heel trots.’

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel