nieuws

Zaak Hensens en De Raaf heet The Hummingbird

Restaurant

Het nieuwe Rotterdamse restaurant van Rolph Hensens en Chantal de Raaf krijgt de naam The Hummingbird. De eetgelegenheid van het duo, dat in de Maasstad onder andere werkte bij sterrestaurant Fred en Quartier du Port, komt in de door Rem Koolhaas ontworpen woontoren De Rotterdam op de Kop van Zuid.

Zaak Hensens en De Raaf heet The Hummingbird

Rolph Hensens en Chantal de Raaf ontvangen vrijdag 15 november de sleutel van de casco ruimte van hun nieuwe restaurant in woontoren De Rotterdam op de Kop van Zuid in Rotterdam. De opening van The Hummingbird staat gepland voor februari.

Kolibrie

‘De naam van het restaurant is tot stand gekomen door een prachtig behang van een beroemde architect uit Londen’, aldus Hensens tegen Misset Horeca. ‘Dit behang zal gebruikt worden in de zaak en hierop is de, in het Nederlands vertaalde, kolibrie te vinden.’

De Rotterdam

The Hummingbird krijgt als adres Holland Amerika Kade 104 en huisvest in de nieuwe woontoren De Rotterdam op de Kop van Zuid in Rotterdam. Deze is ontworpen door Rem Koolhaas.

Opening in februari

Hensens en De Raaf gaan er 26 gerechten serveren, die een prijs hebben die ligt tussen €10 en €17,50. Wijnen worden er per glas geserveerd. De opening staat gepland voor februari 2014.

Het duo heeft een verleden bij de Rotterdamse restaurants Fred (één Michelinster) en Quartier du Port.

Reageer op dit artikel