nieuws

Als je meedoet, wil je Terras Top 100 ook winnen

Restaurant

Commercieel is het misschien wel interessanter om elk jaar in de top 5 te staan, maar als je meedoet dan wil je winnen.’ Rogier Demmers vat daarmee in één zin samen hoe hij, zijn broers Guido en Elgar en moeder Maaike Mol restaurant Eemlust in Baarn runnen. Maandag 2 juli hoorden ze dat ze in 2012 op plek één staan in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

Als je meedoet, wil je Terras Top 100 ook winnen

‘Winnen is waar het om gaat en waarvoor je meedoet’, beschreef Rogier Demmers wat de familie had doorgemaakt in de periode tussen de bekendmaking van de top 5 en het kiezen van de winnaar. ‘Vanwege een opmerking van een van de juryleden aan het eind van hun finale bezoek, had ik het gevoel dat we zouden winnen. Hij zei ‘ik weet het al’, maar de bevestiging krijg je natuurlijk pas als je op het podium staat.’

‘Winnen is waar het om gaat, maar commercieel is het misschien wel interessanter voor je bedrijf als je ieder jaar een mooie notering behaalt’, aldus Rogier. ‘In dat geval mogen we voor de volgende editie opnieuw inschrijven. Nu zijn we de komende drie jaar uitgesloten van deelname, omdat we een plek krijgen in de eregalerij.’

Beloning voor heel hard werken

Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp, de winnaar van vorig jaar, was gastheer van de presentatie van de Terras Top 100, powered by Lipton Ice-lijst van 2012. Er werd afgeteld van 100 naar 6 op een groot scherm, gevolgd door de bekendmaking van de top 5. Die vijf bedrijven waren eerder al geïnformeerd over hun plek bij de eerste vijf.

In Ouddorp hoorden zij echter pas wat hun klassering was. De eerste plek voor Eemlust werd door moeder en zoons met luid gejuich ontvangen. ‘Dit is voor onze zoons de bekroning voor een jaar heel hard werken’, glunderde moeder Maaike Mol. Haar man stopte en sinds die tijd doet ze de bedrijfsvoering samen met de kinderen.

Het komende seizoen beschikken ze over het beste terras van Nederland. Op de tweede plaats staat bistro De Oliemölle in Borculo, derde is In de Waag in Amsterdam. Klik hier voor de volledige ranglijst.

Reageer op dit artikel