nieuws

Zes nieuwe namen in top 100 Lekker 2013

Restaurant

De Lekker Top 100 van 2013 telt zes nieuwe namen en een aantal spectaculaire verschuivingen. Dat laat de redactie van de culinaire gids weten. Namen worden vanzelfsprekend niet genoemd, maar ‘vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel’.

Zes nieuwe namen in top 100 Lekker 2013

Dit jaar verwelkomen we zes nieuwe namen in de Top 100, zo meldt Lekker over de lijst van 2013. Jaarlijks ‘lekt’ de redactie voor het verschijnen van de culinaire gids enkele nieuwtjes.

In de lijst van honderd beste restaurants vindt ook een aantal ‘spectaculaire verschuivingen’ plaats. ‘Vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel, want die stijgen opvallend…’, aldus Lekker.

Namen en rugnummers worden – volgens traditie – niet gegeven. Daardoor is ook niet duidelijk voor welke restaurants geen plek meer is in de nieuwe top 100. Eerder maakte Lekker al bekend dat in de gids met 500 beste restaurants 88 bedrijven staan die er vorig jaar niet tussen stonden.

De gids, die volgens uitgever Sanoma begin november in de winkels ligt, is de 35e editie van Lekker. In het jubileumnummer verder een overzicht van 35 jaar gastronomie en 35 jaar wijn in Nederland. Ook vertellen rapporteurs over hun werk en staan er interviews in met iconen uit de Nederlandse gastronomie.

Vorig jaar verraste Lekker de culinaire wereld door de gids niet op een bijeenkomst te presenteren, maar de chefs uit de top 10 in een verrassingsbezoek persoonlijk te vertellen op welke positie ze stonden.

Reageer op dit artikel