QL reikt Robbe & Berking Zilveren Botermessen uit

QL reikt Robbe & Berking Zilveren Botermessen uit

Vier internationale chefs hebben de QL Robbe & Berking Zilveren Botermessen gewonnen. Het gaat om Jef Schuur, de Duitser Bernd Werner, Sang-Hoon Degeimbre uit België en het culinaire koppel Jonnie en Thérèse Boer.

Tijdens het diner op de drukbezochte QL Jaardag in en rond QL Librije's Hotel in Zwolle op maandag 7 april zijn QL Robbe & Berking Zilveren Botermessen aan vier internationale chefs uitgereikt, die door het gebruik van streek- en seizoensgebonden producten niet alleen hun tafel verrijken, maar ook de lokale economie ondersteunen. De winnende chefs verwerken niet alleen deze voornamelijk biologische streekproducten, zij hebben zich er ook in verdiept zodat ze hun gasten op innemende wijze hierover kunnen informeren.

Susanne Stolte, die tevens voorzitter is van QL's Raad van Advies, en Luitenant-generaal b.d. Tony van Diepenbrugge (voormalig commandant van het 1e Duits-Nederlands Legerkorps en moderator tijdens het middagprogramma van de QL Jaardag) reikten de Zilveren Botermessen 2014 uit aan Jef Schuur (Bij Jef Hotel-Restaurant, Texel, Nederland), Bernd Werner (Schloss Eberstein, Gernsbach, Duitsland) en Sang-Hoon Degeimbre, (L'air du temps, Liernu, België).

Jonnie en Thérèse Boer ontvingen een lifetime achievement Zilveren Botermes. De tomeloze inzet van familie Boer voor het streekproduct zette Zwolle, Overijssel én Nederland op de culinaire wereldkaart.

Tijdens het diner, waar ruim 140 gasten aan deelnamen, werd een speciaal voor QL gemaakte film vertoond waarop Lodewijk van der Grinten (directeur Koninklijke Horeca Nederland), Susanne Stolte (voorzitter College van Bestuur van Hotelschool Den Haag), Ank Bijleveld (commissaris van de Koning Overijssel), Henk Meijer (burgemeester Zwolle), Nikoline van der Werf (directeur Toerisme België voor Wallonië & Brussel) en Hans Steenbergen (culinair trendwatcher/directeur Shoot my Food) spraken over het belang van het gebruik van streekproducten.