nieuws

Taittinger inaugureert Nadine Mögling

Restaurant

Nadine Mögling is officieel SVH Meestergastvrouw. De mede-eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel kreeg de officiële versierselen maandag 16 april in Frankrijk uitgereikt door Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige champagnehuis uit 1732.

Taittinger inaugureert Nadine Mögling
Stefan Krofft Fotografie

‘Dit is niet alleen een persoonlijke erkenning, maar helpt ook in het bijzonder mijn beroep’, aldus Nadine Mögling, met partner Jef Schuur eigenaar van sterrestaurant Bij Jef op Texel, na het ontvangen van de officiële versierselen.

‘In deze tijd is het erg moeilijk om jonge mensen te vinden met talent, die ook nog eens de ambitie hebben om in dit prachtige vak te willen (door)groeien en blijven.’

Bij Jef

Ter gelegenheid van de prestatie van Mögling kookte haar partner Jef Schuur als eerste buitenlandse sterrenchef op Château de la Marquetterie van de familie Taittinger.

SVH Meestergastvrouw

Mögling is de achtste SVH Meestergastvrouw, de titel die in 1987 in het leven werd geroepen. Zij slaagde vorig jaar november cum laude voor haar proef.

D’Couvert-prijs

Culinaire Saisonnier bekroonde haar in 2013 eveneens. In april ontving de gastvrouw de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw van Nederland en België.

Vorig jaar maart vond in het restaurant in Den Hoorn een Taittinger-proeverij plaats.

Reageer op dit artikel