nieuws

Erik van Loo ook chef van Bilderberg Parkhotel

Restaurant

Erik van Loo wordt naast chef van zijn tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam ook supervising chef van het Bilderberg Parkhotel aan de Westersingel in Rotterdam. Van Loo gaat de gerechten ontwikkelen voor het nieuwe restaurant The Park.

Erik van Loo ook chef van Bilderberg Parkhotel

De dagelijkse leiding van de keuken van het Bilderberg Parkhotel blijft in handen van chef-kok Edward de Ridder. The Park serveert gerechten volgens signatuur van Erik van Loo. Het restaurant opent op 30 juni haar deuren onder de naam: The Park, Inspired bij Erik van Loo.

Het restaurant van het Bilderberg Parkhotel wordt op dit moment grondig verbouwd. Het krijgt een aperitiefgedeelte en openslaande deuren naar de prachtige stadstuin van het hotel. Ook in de keuken gaat het roer om: Er zal voortaan gekookt worden volgens de visie van tweesterren chef Erik van Loo.

‘Een boeiende uitdaging’, vindt Van Loo die zijn Rotterdamse restaurant Parkheuvel twee Michelinsterren bezorgde. ‘Een hotel heeft een totaal andere cultuur dan een restaurant en het is heel leuk om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. De traffic van een hotel is heel anders, er lopen een paar honderd mensen rond. Die gaan nu nog vaak ergens anders eten, maar dat gaan wij veranderen.’

Smaakpatroon Erik van Loo

Van Loo: ‘Uiteraard zullen niet dezelfde gerechten als bij Parkheuvel op het menu staan, maar ik kook volgens een bepaald smaakpatroon en dat zullen mensen er zeker in ontdekken. Daarmee wordt The Park een begrip in Rotterdam. The Park biedt kwaliteit en is toegankelijker dan Parkheuvel. Dat is het idee, je kunt voortaan op twee manieren en in twee prijsklassen mijn smaakpatroon uitproberen: bij The Park én bij Parkheuvel.’

General Manager Janneke van Beuzekom van het hotel is blij met de komst van Erik van Loo: ‘We zijn beide enthousiast over de samenwerking waarbij we onze hotelkennis combineren met Van Loo’s restaurant expertise. We willen de kwaliteit van Erik van Loo bieden, maar toegankelijker. Kwalitatief goed eten in een prettige sfeer. Het idee is dat er herkenbare gerechten op de kaart komen, maar dan in de stijl van Erik van Loo. De klassieke keuken in een eigentijds jasje.’

Niet alleen het restaurant van het Parkhotel wordt verbouwd, de gehele begane grond krijgt een make-over. Grenzend aan het restaurant komt een cigarlounge.

Reageer op dit artikel