nieuws

Restaurants gezocht voor Foodhallen Amsterdam

Restaurant

Amsterdam krijgt na de zomer een eigen foodhal. ‘De Foodhallen’ biedt restaurants de mogelijkheid om bezoekers een selectie van kleine gerechtjes aan te bieden die ter plekke geconsumeerd worden. Er is plek voor 20 tot 25ondernemers die jaarlijks een half miljoen tot 1 miljoen bezoekers aan hun stand voorbij zullen zien trekken.

Restaurants gezocht voor Foodhallen Amsterdam

De Foodhallen is onderdeel van De Hallen in Amsterdam, in de Kinkerbuurt. Een complex in een voormalige tramremise waarin twee restaurants zitten, een bioscoop, hotel, bibliotheek, culturele organisaties en na de zomer ook De Foodhallen. Het project beslaat in totaal circa 16.000 vierkante meter.

Volgens de initiatiefnemers wordt het een plek om rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes en dat onder één dak.

‘In vergelijking met andere foodmarkets in Europa is het aantal verwachte bezoekers conservatief ingeschat. Vergelijkbare hallen zoals de Borough Market in Londen en Mercado de San Miguel in Madrid trekken rond de vier miljoen bezoekers per jaar,’ zeggen de initiatiefnemers Eigenaren van de twee zaken zijn de vier mannen Chong Chu (Restaurants Sapporo en Shanghai City), Tsibo Lin (Linden Hotel, Hotel van Onna), Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad. Ze hebben allemaal een achtergrond in de horeca en het bedrijfsleven.

Deze vier ondernemers runnen ook de twee restaurant die De Hallen herbergt: Brasserie Halte 3 en restaurant Meat West. Het hotel in de voormalige tramremise is van de Vondel Hotel groep.

‘Wij willen 20 tot 25 stands in de foodhallen plaatsen voor diverse horecaondernemers. De kraampjes variëren in grootte van 10, 12 tot 15 vierkante meter. De stands hebben een industriële look met donker stalen frames en steigerhout. Dit kunnen nieuwe horecabedrijven zijn, maar De Foodhallen kunnen ook een soort dependance zijn van bestaande bedrijven. We bieden een goede locatie, grote afzetmarkt, uitstekende faciliteiten en lage instapkosten.’

Meer informatie is te krijgen via info@foodhallen.nl

Reageer op dit artikel