nieuws

Sterzaak Le Marron sluit deuren

Restaurant

Sterrestaurant Le Marron in Malden en de bijbehorende brasserie 2nd Food & Wine gaan sluiten. Patron-cuisinier Ysbrandt Wermenbol begint in november op een andere locatie een nieuw – laagdrempeliger – restaurant met de naam Lime, ook in Malden.

Sterzaak Le Marron sluit deuren

‘Na bijna tien jaar Le Marron wil ik een nieuwe start maken met een laagdrempelige, frisse zaak. De ster en de uitstraling die daarbij hoort, kunnen voor mensen ook een beletsel zijn om binnen te stappen,’ zegt Ysbrandt Wermenbol tegen de regionale krant De Gelderlander.

‘De nieuwe zaak zit dichter bij de brasserie dan bij de sterrenzaak. Ook qua prijsniveau. Daarnaast wil ik meer tijd hebben voor mijn gezin,’ vervolgt Wermenbol. ‘Ik blijf me voor honderd procent inzetten, maar niet meer altijd zestien uur per dag.’

Makkelijk naar binnen

Hij omschrijft zijn nieuwe zaak Lime als klein, fris, spannend en jeugdig. Lime komt naast grand cafe De 10 aan het Kerkplein in Malden. ‘Lime wordt een zaak aan de straat, met grote ramen, waar mensen makkelijk binnen kunnen lopen. Een groot deel van de huidige medewerkers verhuist mee naar Lime. Op zaterdag 25 oktober is Le Marron voor het laatst open.

Ysbrandt Wermenbol begon in 2005 met Le Marron, een jaar later kreeg hij een Michelinster en in 2009 startte hij de brasserie.