nieuws

Edwin Vinke en Syrco Bakker ‘koken voor kerken

Restaurant

Tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Syrco Bakker* van Pure C in Cadzand koken in december in de Sint Baafskerk in Aardenburg. Beide door Michelin bekroonde chefs verzorgen drie avonden een driegangendiner in opdracht van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

Edwin Vinke en Syrco Bakker ‘koken voor kerken

De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) hoopt op deze manier geld binnen te halen voor het voortbestaan van cultureel erfgoed in West-Zeeuws-Vlaanderen. De bijzondere samenwerking wordt gemeld door Bachstad.eu.

De Kromme Watergang

In samenwerking met de gemeente Sluis en Edwin Vinke** en Syrco Bakker* wordt op 11, 12 en 14 december een driegangendiner geserveerd.

Pure C

De tweesterrenchef van De Kromme Watergang op donderdag en zondag, de sterchef van Pure C op vrijdag.

Vis

Beiden serveren vanuit een open keuken een vismenu dat bestaat uit drie gangen en bestaat uit producten uit de regio en de Noordzee.

Zeeuws-Vlaanderen

‘Koken met kerken’ luidt de naam van de samenwerking en is onderdeel van het project ‘Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen.’

Rijksmonument

De drie diners worden geserveerd in de uit de 10e eeuw daterende Sint Baafskerk in Aardenburg. Dit gebouw komt voor in de ‘top 100 der Nederlandse Rijksmonumenten’.

Van iedere couvert gaat €5 naar het project ‘Koken voor kerken’.

Reageer op dit artikel