nieuws

Emotionele Soenil Bahadoer: ‘Hele leven zit in dit werk

Restaurant

Emotioneel nam Soenil Bahadoer maandag 17 november in Maastricht zijn tweede Michelinster in ontvangst. ‘Omdat je hele leven in dit werk gaat zitten’, aldus de eigenaar van De Lindehof in Nuenen. ‘Ik ben mijn team en mijn gezin dankbaar, en natuurlijk al die gasten die ons waarderen en die ervoor zorgen dat de zaak draait.

Emotionele Soenil Bahadoer: ‘Hele leven zit in dit werk

Direct nadat Michelindirecteur Michael Ellis op het podium van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht de tweede ster voor De Lindehof in Nuenen bekendmaakte, vierde Soenil Bahadoer heel even zijn eigen feest.

Tranen

Op het podium kwamen de tranen. Bahadoer voor de camera van Misset Horeca: ‘Deze ster komt totaal onverwacht. Ik werd emotioneel, omdat mijn hele leven in dit werk zit. Ik doe het samen met mijn team en mijn gezin en daar ben ik ze zeer dankbaar voor.’

Erkenning

‘Meneer Helder vertelde het al: een Michelinster is een award voor een topchef die dag en nacht aan topsport doet en daarvoor erkenning krijgt.’

De nieuwbakken tweesterrenchef dankte ook zijn gasten ‘die het restaurant waarderen en die ervoor zorgen dat we goed draaien’. ‘We hebben dit bereikt door jaren te knallen en iets op te bouwen.’

Vernieuwend en Bourgondisch

Bahadoer: ‘Wat de redenen zijn voor het toekennen van deze ster? Dat we vernieuwend en Bourgondisch werken met een eigen stijl in onze gerechten en regionale producten waarderen. Dat is een traject van jarenlang doceren.’

Lust of last

Dat er geluiden klinken dat sterren een last zouden vormen, gaat voor Bahadoer absoluut niet op.

‘Ik heb er vanaf het eerste moment positief in gestaan. Michelin heeft mij op de kaart gezet. Toen ik twintig jaar geleden begon, kende niemand mij. Na de eerste ster wisten mensen wie ik was.’

Toekomst

De tweesterrenchef ziet de komende jaren rooskleurig tegemoet. ‘Er zit nog meer in. Als ik zie wat de kinderen willen bereiken, dan zit in De Lindehof nog heel wat toekomst.’

Bekijk hier het dossier Michelin.

Reageer op dit artikel