nieuws

Michelin 2015: Jongensdroom komt uit voor nieuwbakken tweesterrenchef ’t Nonnetje

Restaurant

De emoties lopen hoog op in ’t Nonnetje in Harderwijk op maandag 17 november als eigenaar Robert-Jan Nijland en chef Michel van der Kroft in het bijzijn van hun partners en het team horen dat ze een tweede Michelin-ster hebben.

Michelin 2015: Jongensdroom komt uit voor nieuwbakken tweesterrenchef ’t Nonnetje

Hevig geëmotioneerd en met overslaande stem neemt SVH Meesterkok Michel van der Kroft de telefoon op. ‘Het is een jongensdroom die uitkomt. Mijn leven is een groot jongensboek. Dit is niet normaal. Ik moet nog bekomen van het nieuws. Ik heb het twintig minuten geleden op twitter gezien en dan zie je die letters en dan weet je niet wat je ziet. Ik heb staan huilen van geluk.’

Trillen

Ook Robert-Jan Nijland, eigenaar van het Harderwijkse restaurant, heeft wat vreugdetranen geplengd. ‘Ik sta nog te trillen op mijn benen.’
Nijland en Van der Kroft hadden er bewust voor gekozen om het nieuws van de Michelin-sterrenin Harderwijk te volgen. ‘Mijn chef had er veel vertrouwen in. We hebben wat bijzondere inspecties gehad. Onder meer van de hoofdinspecteur. Zelf was ik vanochtend nog heel rustig. Ik sta hier zelfs in mijn t-shirt en moet zo een hemd gaan omtrekken. Maar toen ik zo net via Thérèse Boer de hoofdinspecteur van Michelin aan de lijn kreeg, wist ik het even niet meer. Ik heb niet eens gehoord wat hij heeft gezegd.’

Anderhalve ton

Nijland geeft aan de tweede ster als een bekroning voor het harde werken van de afgelopen jaren te zien. ‘We hebben bewezen dat we de goede weg zijn ingeslagen. We waren een van de eersten die in 2008 een instapmenu aanboden. We hebben hard moeten werken. Het waren moeilijke jaren. Ik heb net anderhalve ton geïnvesteerd in een nieuwe keuken. De tweede ster geeft ons vertrouwen en ik hoop dat het meer gasten op gaat leveren.’
Klik hier om alle nieuwe Michelin-sterren te bekijken.

Reageer op dit artikel