nieuws

Nevel Amsterdam opent met Ricardo van Ede

Restaurant

Ricardo van Ede is aangesteld als chef-kok van restaurant Nevel. De eetgelegenheid is onderdeel van IQ Creative, het bedrijf van Bert van der Leden. De nieuwe Amsterdamse hotspot is gelegen aan het IJ op de Westerdok en opent eind januari.

Nevel Amsterdam opent met Ricardo van Ede

‘In het nieuwe restaurant Nevel in Amsterdam draait alles om echtheid zonder trends of andere poespas en daarvoor is de perfecte chef aangesteld: Ricardo van Ede’, aldus het persbericht waarin de opening wordt gemeld.

IQ Creative

Eind januari opent de eetgelegenheid, die onderdeel is van IQ Creative, de deuren op de Westerdok aan het IJ in Amsterdam.

Chef-kok

‘Nevel is een samenspel van alles wat ik door de jaren heen heb geleerd en belangrijk vind’, aldus chef-kok Ricardo van Ede.

‘Gewoon retegoed eten en eerbied voor het product in een setting waar iedereen zich thuis voelt.’

Concrete

Het interieur van het restaurant is van de hand van Concrete en geïnspireerd door de natuur en de nevelige landschappen, aldus het persbericht.

‘Het restaurant en de bar hebben een frisse Scandinavische uitstraling door de vele groentinten en het natuurlijke licht.’

Odeon

Van Ede komt over van restaurant Ricardo’s in cultuurgebouw Odeon aan de Singel in hartje Amsterdam.

In oktober werd bekend dat de deuren van deze eetgelegenheid eind december op slot zouden gaan vanwege een geplande verkoop van zowel de exploitatie als het vastgoed.

Daarbij is ook de ambitie uitgesproken om in januari op een andere locatie te heropenen.

Reageer op dit artikel