nieuws

Twee nieuwe driesterrenrestaurants voor Frankrijk

Restaurant

La Bouitte van de broers Meilleur in de Savoie en Pavillon Ledoyen in Parijs zijn in Frankrijk door Michelin bekroond met drie sterren. Daarnaast gaf Michelin aan zeven restaurants een tweede ster. Het land telt nu 609 restaurants met een of meerdere sterren. De Bib Gourmand prijkt op 646 gevels.

Twee nieuwe driesterrenrestaurants voor Frankrijk

Frankrijk telt in 2015 in totaal 609 sterrestaurants. Het totaal aantal driesterrenzaken blijft 26, 80 restaurants in Frankrijk zijn in bezit van twee sterren en 503 zaken zijn door Michelin bekroond met een ster. 646 Restaurants in Frankrijk zijn in bezit van een Bib Gourmand, 102 van deze zaken voor het eerst in 2015.

Sterverlies

Twee restaurants raken de drie sterren kwijt: L’Arnsbourg en La Côte St-Jacques. Vijf restaurants gaan terug van twee naar een ster: Relais Louis XIII, Lasserre, L’Abeille, Le Strato, en La Rotonde.

Broers Meilleur
‘In La Bouitte in Saint Martin de Belleville, bieden de chef koks René et Maxime Meilleur een uitermate verfijnde en authentieke Savoie keuken aan die recht doet aan de streekproducten. Autodidact René Meilleur heeft dit unieke restaurant zelf gebouwd,’ schrijft Michelin in een persverklaring.

‘De keuken van de familie Meilleur is een eerbetoon aan het erfgoed van de regio, zei Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingids. ‘De culinaire ervaring die men bij deze familie ondergaat, is de reis waard. De gerechten zijn nauwkeurig, gul en opmerkelijk creatief. La Bouitte betekent in het dialect van de Savoie ‘klein huisje’. René en Maxime Meilleur zetten samen met hun echtgenoten echter een keuken neer van het hoogste niveau.’

Le Pavillon Ledoyen

In Parijs wordt Le Pavillon Ledoyen, waar chef Yannick Allendo de scepter voert, bekroond met een derde ster. Volgens Ellis beschikt Allendo over een zeldzame vakbekwaamheid en de beheersing waarmee hij zijn gerechten maakt, getuigen van een uitzonderlijke volwassenheid. Zijn keuken, die zijn kracht mede ontleent aan de reflecties op sauzen en aan de extracties, is een lofzang op de waarden van de Franse verfijnde kookkunst en daarbij resoluut naar de toekomst gericht.’

Nieuwe tweesterren

De 2015 selectie is verder uitgebreid met zeven nieuwe restaurants met twee sterren:
La Grand’ Vigne in Martillac bij Bordeaux
L’Auberge du Cheval Blanc in Lembach, 
Le Neuvième Art in Lyon,
Casadelmar in Porto-Vecchio
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Parijs
La Table de Lancaster, Parijs
L’Atelier d’Edmond in Val d’Isère

Bekijk in bijgevoegde pdf het volledige steroverzicht van Michelin 2015 voor Frankrijk met alle mutaties.

Reageer op dit artikel