nieuws

Eerste restaurant dat sla kweekt op vissenpoep

Restaurant

Ambachtelijk Pannenkoekenrestaurant ‘t Genot in Vierlingsbeek is het eerste restaurant in Nederland dat zijn eigen sla en kruiden kweekt op vissenpoep. ‘De sla groeit er als kool’, aldus restauranteigenaar Bart Goossens.

Eerste restaurant dat sla kweekt op vissenpoep

‘Mijn gasten kijken met plezier naar mijn vissen. We zijn een ambachtelijk pannenkoekenrestaurant en willen er zoveel mogelijk aan doen om die ambacht uit te stralen’, aldus Goossens. Hij liet via het bedrijf Blue Acres Aquaponics op zijn terras een grote bak met goudvissen plaatsen. Bovenop dat aquarium werd een bak met kleikorrels sla en kruiden geplaatst. Simpel gezegd groeien die planten en kruiden op vissenpoep.

Systeem

In het kleibed zit een systeem dat eb en vloed nabootst. De vissen zorgen met hun uitwerpselen voor voeding voor de bacteriën in dat kleibed. De bacteriën zorgen op hun beurt weer voedingsstoffen voor de planten en de planten zorgen er weer voor dat de waterkwaliteit goed blijft voor vissen. Omdat het systeem elkaar in stand houdt, is het toedienen van kunstmest overbodig. Onkruidbestrijdingsmiddelen zijn ook overbodig omdat geen gebruik wordt gemaakt van grond. Visvoer is de enige toevoeging.

 

Reageer op dit artikel