nieuws

Jacobus Boelen terug voor top gastronomie

Restaurant

De naam van Nederlands’ oudste wijnimporteur keert weer terug op markt. Oud Reuchlin & Boelen gaat zich onder de naam Jacobus Boelen richten op de top van de gastronomie.

Jacobus Boelen terug voor top gastronomie

‘We zien dat de top gastronomie in Nederland de laatste jaren trendsettend is en een positieve ontwikkeling doormaakt. Daarom verdient dit segment een aparte en onderscheidende aanpak. Met een exclusief assortiment, wijn en wijn-spijs advies voor zowel de ondernemer als de sommelier’, aldus Eric Welles, directeur van Oud Reuchlin & Boelen over de lancering van Jacobus Boelen.

Eigen rayonmanagers

Bijna 300 jaar nadat Johannes Boelen zich in Amsterdam inschreef als ‘Wijncooper’ (16 oktober 1733) wordt de naam nieuw leven ingeblazen. ‘Met de nieuwe wijnhuizen die aan het portfolio zijn toegevoegd, zoals Craggy Range, G.D. Vajra, Álvaro Palacios en Valdespino, eigen rayonmanagers en eigen activiteiten en evenementen richt Jacobus Boelen zich op de betere restaurants van Nedelrand.

Assortiment wijnen

Het assortiment speelt een belangrijke rol bij Jacobus Boelen. ‘Regelmatig zullen er bijzondere vondsten aan het assortiment worden toegevoegd. Het assortimentsboek van Jacobus Boelen is dan ook een levend document’, voegt Corinne Hofland, purchase- & portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen toe.

Op maandag 5 oktober vond de lancering van Jacobus Boelen plaats in Eye, Amsterdam. De culinaire begeleiding was in handen van sterrenchefs Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof** en Lars van Galen van Restaurant ‘t Lansink*.

Reageer op dit artikel