nieuws

De Nijmeegse Garde wil culinair Nijmegen op de kaart zetten

Restaurant

Zes restaurateurs uit Nijmegen willen onder de naam De Nijmeegse Garde hun stad op culinair gebied extra op de kaart zetten.

De Nijmeegse Garde wil culinair Nijmegen op de kaart zetten

Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel), Jeroen Vesters (Restaurant Vesters), Nic van Lokven (Het Savarijn), Ysbrandt Wermenbol (Lime), Jurgen Eikholt (De Schat) en Elroy Slijkhuis (Bistro Flores) noemen hun mix tussen de jeugdigheid van sommige mannen en de ervaring van andere restaurateurs uit deze groep, het recept voor een bijzonder verbond. Ze dragen hun stad een warm hart toe, koken met liefde en ze zijn vrienden. Juist vanuit dat laatste is het collectief ontstaan.

Projecten

Inmiddels zijn de eerste projecten van De Nijmeegse Garde in gang gezet. Waaronder de website: www.denijmeegsegarde.nl. Hier wordt alles wat de club zelf initieert bijgehouden. Het tweede project wat is gestart heet Bowls Around Town. Dit is oorspronkelijk door de Amerikaanse kunstenaar Michael J. Strand in zijn thuisland opgezet. Hij ontwikkelde een speciale schaal die van chef naar chef wordt doorgegeven. Elke chef kookt een bijzonder gerecht wat in de bowl wordt gepresenteerd. Dit gerecht vertelt een verhaal. En dat is terug te vinden op de site van De Nijmeegse Garde. Ook volgt het project ‘geen kok zonder keuken’. De leden van De Nijmeegse Garde vragen aandacht voor de vluchtelingen uit oorlogsgebieden. In dat kader serveren ze op 6 december in De Stevenskerk verschillende gerechten.

Reageer op dit artikel