nieuws

Pand sterrenrestaurant FG te koop wegens verhuizing

Restaurant

Het pand waarin sterrenrestaurant FG in Rotterdam zit gevestigd, staat te koop. Francois Geurds zegt eerst het pand te willen verkopen, voordat hij concreet op zoek gaat naar een ander restaurant. ‘Ik wil groeien en voor drie sterren koken, dus ben op zoek naar een restaurant op een nog mooiere locatie en met een keuken met nog meer afzetruimte.’

Pand sterrenrestaurant FG te koop wegens verhuizing
Horecamakelaardij Knook & Verbaas

‘Ik houd dus mijn ogen en oren open.’ Omdat het een verhuizing betreft, mag de handelsnaam niet worden gebruikt door een volgende exploitant. ‘Of ik een pand op het oog heb? Heb er wel vijf op het oog, maar er moeten zoveel dingen kloppen.’ Alles is afhankelijk van wanneer  ik de zaak verkocht heb. Hier moet geen haast bij zijn.’

Prachtige locatie

Over het pand zegt hij: ‘ Ik neem de naam van het restaurant mee, maar de koper krijgt een restaurant met de loop erin, een mooie inventaris, op een prachtige locatie. Het enige wat je verder hoeft te veranderen is de menukaart’

Makelaar

Horecamakelaardij Knook & Verbaas omschrijft het pand als een van de meest in het oog springende locaties van Rotterdam, met een feeëriek uitzicht over de Maas. ‘Alles in dit restaurant is werkelijk tot in de diepste details uitgevoerd. De sfeer, de rust, het comfort, de logistiek – alles klopt. De inventaris is van superieure kwaliteit.’ Het pand is te huur voor € 5.260,00 exclusief BTW per maand, plus maandelijkse servicekosten van  € 866,00.

‘Machtige keuken’

Het restaurant heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 285 m² en biedt ruimte aan 80 gasten. De geheel open keuken is centraal in het restaurant gelegen. ‘Superlatieven schieten tekort om deze machtige keuken te beschrijven. Dit restaurant beschikt over de Rolls-Royce onder de keukens. Het volledige apparatuur kent een lange levensduur. Deze keuken is de droom van elke kok’, zo schrijft de makelaar.

Terras

Aan de achterzijde van het pand is een gevelterras aan te leggen; een terrasvergunning is aan te vragen. Plannen zijn aanwezig om aanlegsteigers te realiseren waardoor het restaurant in de toekomst mogelijk ook vanaf het water bereikbaar zal zijn.

Reageer op dit artikel