nieuws

Belgische restaurant Lieve vernieuwd en gerestyeld

Restaurant 350

Restaurant Lieve is vernieuwd. Het Belgische restaurant dat dit jaar al weer 25 jaar in hartje Amsterdam staat, onderging een uitbreiding en een restyling van het interieur. 

Belgische restaurant Lieve vernieuwd en gerestyeld

Ook de succesformule met de drie eetbelevingen kreeg een nieuw jasje. Gasten kunnen kiezen uit drie sferen: de bourgondische inslag van Belgische Barok, de flamboyante insteek van Madam Champoepel of de huiselijke beleving van Mams Keukentafel.

Drie verschillende Belgische eetbelevingen

Vlaamse gastvrouw en ondernemer Céline Jonckheere: ‘De drie sferen in het menu zijn geïnspireerd op de clichés van hoe Nederlanders de Belgen zien. Deze clichés hebben we uitvergroot en vertaald naar een eetbeleving.” Gastheer en ondernemer Thomas Mutsaers: ‘Belgisch Barok bestaat uit een bourgondisch diner waarbij verschillende gerechtjes worden gedeeld. Madame Champoepel staat garant voor een toffe avond culinair, ordinair smikkelen van een viergangendiner à la carte. Mams Keukentafel biedt een toegankelijk driegangen keuzemenu van ons mam die in korte tijd kan worden geserveerd. Voor een ieder en voor elke gelegenheid wat wils.”

Ruime voorraad Belgische bieren

Naast de bourgondische Belgische keuken staat Lieve ook bekend om haar grote assortiment Belgische bieren die door het hele team worden geproefd en geselecteerd. Het bierarrangement – bijpassende bieren bij de gerechten – is populair. Lieve is een trendsetter op het gebied van bier en spijs combinaties en werd hiermee beloond met de bier en gastronomie award. Thomas Mutsaers: ‘We serveren, naast klassiekers, onbekende biertjes van kleine brouwerijen om onze gasten aan te moedigen om iets anders te proberen. Tevens schenken we mooie wijnen en bieden we een wisselende Belgische gin met bijpassende tonic.’

Ambachtelijk en huisgemaakte gerechten

De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op de keuken van onze zuiderburen. Ondernemer en chefkok Saskia Doornkate: ‘We serveren klassieke Belgische gerechten en gerechten met een Belgische twist. Denk aan stoverijen, patés, parfaits en streekgerechten met klassieke en eigentijdse ingrediënten. Op het sorbetijs en het brood na komt alles uit eigen keuken.

Reageer op dit artikel