nieuws

Nick van de Water wordt souschef bij Tribeca

Restaurant 586

Nick van de Water (29) wordt souschef in het nieuwe restaurant Tribeca van topchef Jan Sobecki. ‘Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging’, aldus Van de Water. Spannend vindt hij het ook. ‘Er zijn straks veel ogen uit de culinaire wereld op ons gericht.’

Nick van de Water wordt souschef bij Tribeca

Van de Water is voorheen leerling geweest in tweesterrenrestaurant Chapeau! en was met zijn partner winnaar in het programma van Herman den Blijker ‘Hermans Kookeiland’. Van de Water werkte onder meer in restaurant La Rive in het Amstel Hotel en woonde afgelopen vijf jaar in Nieuw Zeeland. Daar werkte hij bij het luxe hotel Huke Lodge, waar de Nederlander Michel Louws tot 2013 als chef-kok werkte. Jan Sobecki stelde zelf zijn keukenteam samen. Over De Water zegt hij: ‘Een rustige, ambitieuze jongen.’

Overname

Nico en Sonja Boreas stoppen per 23 juli met tweesterrenrestaurant Boreas in het Brabantse Heeze. Sobecki, chef-kok van Chapeau! in Bloemendaal – het tweesterrenrestaurant dat deze zomer de deuren sluit – neemt het restaurant over en gaat er samen met zijn vrouw, half augustus zijn eigen restaurant Tribeca in beginnen.

Lees meer over Jan Sobecki en zijn nieuwe restaurant in het magazine van Misset Horeca dat op 27 mei verschijnt.

Reageer op dit artikel