nieuws

KHN bestrijdt beeld vieze keukens sterrenrestaurants

Restaurant 3533

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bestrijdt dat keukens van toprestaurants vaak vies zijn, zoals eerder vandaag naar buiten kwam na onderzoek van omroep KRO-NCRV. In vier jaar tijd is slechts twee keer een boete opgelegd door de NVWA, stelt KHN.

KHN bestrijdt beeld vieze keukens sterrenrestaurants

‘Een keer niet invullen van de temperatuurlijst of een scheefhangende brandblusser kan ook leiden tot een waarschuwing’, reageert een woordvoerder van KHN op eerdere berichtgeving.

‘Het niet voor handen hebben van de hygiënecode is er ook één, evenals het gebruik van een verkeerde datumsticker.’ De woordvoerder benadrukt dat in vier jaar tijd slechts in twee gevallen een boete is opgelegd.

Ook is er volgens hem in geen geval sprake geweest van een gevaar voor de volksgezondheid. ‘Elke gast kan met een gerust hart heerlijk genieten in de prachtige sterrenzaken van Nederland, net als in alle andere professionele restaurants van Nederland.’

Reageer op dit artikel