KHN bestrijdt beeld vieze keukens sterrenrestaurants

KHN bestrijdt beeld vieze keukens sterrenrestaurants

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bestrijdt dat keukens van toprestaurants vaak vies zijn, zoals eerder vandaag naar buiten kwam na onderzoek van omroep KRO-NCRV. In vier jaar tijd is slechts twee keer een boete opgelegd door de NVWA, stelt KHN.

'Een keer niet invullen van de temperatuurlijst of een scheefhangende brandblusser kan ook leiden tot een waarschuwing', reageert een woordvoerder van KHN op eerdere berichtgeving.

'Het niet voor handen hebben van de hygiënecode is er ook één, evenals het gebruik van een verkeerde datumsticker.' De woordvoerder benadrukt dat in vier jaar tijd slechts in twee gevallen een boete is opgelegd.

Ook is er volgens hem in geen geval sprake geweest van een gevaar voor de volksgezondheid. 'Elke gast kan met een gerust hart heerlijk genieten in de prachtige sterrenzaken van Nederland, net als in alle andere professionele restaurants van Nederland.'

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.