nieuws

Flesje wijn van 130 mille

Restaurant 1110

Hij is gemaakt van de allerbeste Australische druivensoort en gebotteld in een fles van 6 liter. Om hem netjes uit te schenken, zit er een speciaal daarvoor van kristal geblazen karaf bij. Grange heet de wijn en wie hem wil kopen, moet er omgerekend 130.000 euro voor neertellen.

Flesje wijn van 130 mille

De wijn stamt uit 2012, een uitstekend jaar volgens de Australische wijnmaker Penfolds Wines. Heel af en toe geeft het bedrijf de befaamde 500 jaar oude glasblazer Saint-Louis in Frankrijk de opdracht een speciale karaf te vervaardigen, omdat een goede wijn natuurlijk niet waardig uit een fles van 6 liter kan worden uitgeschonken. De karaf is voorzien van heuse diamanten.

De ongenaakbare Grange is gemaakt van de druivensoort shiraz.

Reageer op dit artikel