nieuws

Topkoks koken in groentekas op BBB Maastricht

Restaurant 2318

Op de BBB in Maastricht gaan topkoks live lunchmenu’s koken in de groentekas van groenteleverancier Van Gelder. De menu’s worden samengesteld en voor de ogen van het publiek gekookt door Jan Sobecki, Jermain de Rozario en Lucien Dijk.

Topkoks koken in groentekas op BBB Maastricht

De BBB vindt van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober plaats in MECC Maastricht. De groentekas waar de livesessies plaatsvinden, staat bij de stand van groothandel Bidvest – Deli XL in het Food Forest gedeelte.

Kijkje in de keuken

Van 11:30 tot en met 16:00 toont de chef van de dag ieder halfuur zijn kookkunsten voor een besloten groep. Aan een ware chef’s table krijgen de gasten een kijkje in de keuken bij chef-koks Jan Sobecki, Jermain de Rozario en Lucien Dijk.

80/20

Ieder halfuur koken ze een zelf samengesteld 3-gangen lunchmenu voor hun gasten, dat gebaseerd is op het 80/20-principe. Volgens dit principe wordt er met tachtig procent groenten en twintig procent eiwitten (vlees of vis) gekookt. Daarnaast vertellen ze over hun passie voor koken en hun liefde voor verse groenten. De koks delen hun ervaringen en de gasten staan vrij vragen te stellen en het gesprek aan te gaan.

BBB Maastricht

De BBB in Maastricht is een horecabeurs waarbij 14.000 horecaprofessionals en 275 bedrijven bijeen komen uit de hele Benelux. Het is een internationaal evenement waarbij de hal is opgedeeld in vier delen: Beverage Beach, Food Forest, Variety Valley en Folie Culinaire.

 

Reageer op dit artikel