nieuws

Nieuwe horeca voor Pathé Rotterdam

Restaurant 2430

Bioscoop Pathé Schouwburgplein in Rotterdam opent volgende maand officieel haar nieuwe horeca: Charlie’s Rotterdam. Charlie’s is een fast casual restaurant dat ook toegankelijk is voor de niet-bioscoopbezoeker.

Nieuwe horeca voor Pathé Rotterdam

Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond kan men hier terecht voor koffie, lunch, snacks, borrel en diner. Op 13 december gaat de zaak officieel open.

Horeca in de aanbouw

De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Het oorspronkelijke bioscooppand, ontworpen door Koen van Velsen architecten, werd opnieuw door het architectenbureau onder handen genomen en kreeg een aanbouw aan de achterzijde van het pand, het Schouwburgplein, waarin Charlie’s Rotterdam is gevestigd.

‘Er is een nieuwe route ontstaan vanaf het centraal station naar het centrum die langs het pand loopt. Het Schouwburgplein wordt hiermee nog dynamischer als uitgaansgebied. We denken dat we daar met Charlie’s Rotterdam een hele mooie rol in kunnen vervullen’, aldus Bram van den Broek, Director Operations Pathé.

Charlie’s Rotterdam is van ’s ochtends 10:00 uur tot einde avond geopend en biedt koffie, lunch, snacks, borrel en diner.

logo

Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waaronder flammkuchen, salades en gourmet hotdogs, en zijn gedurende de hele dag te bestellen. Er wordt gewerkt met lokale producten, zoals koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin en bier van Kaapse Brouwers.

Het interieur is casual chic. Het restaurant is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Conceptional. Dit resulteerde in een ‘urban hangout’; een verscheidenheid aan zitplaatsen, van hoog en laag zitten, community tables en flexplekken. Opvallend is de open keuken en de rode bar die dient als uitgiftepunt voor de drankjes. De neon letters en posters zijn een knipoog naar de bioscoop.

Pathe Rotterdam Charlies

Pathé

Pathé is het oudste bioscoopbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd 120 jaar geleden opgericht door de Franse broers Charles en Émile Pathé. Zij waren twee vooruitstrevende filmmakers die er in slaagden hun passie voor films te laten uitgroeien tot het bioscoopbedrijf zoals we het vandaag de dag kennen. Grolsch is de vaste leverancier van Pathé. 

Meer over Pathé: vernieuwingen en samenwerking met lokale ondernemers in Arnhem.

Reageer op dit artikel