nieuws

Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Restaurant 2972

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken op de Horecava een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. 

Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Gedurende de Horecava kan er geluncht en gedineerd worden in pop-up restaurant ‘The House’ op de stand van Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional.  De koffiebrander heeft drie topchefs uitgedaagd om koffie en thee op bijzondere wijze te verwerken in de gerechten. Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks heeft voor deze gelegenheid een aantal exclusieve gerechten ontwikkeld voor een dagelijkse lunch. De lunch op maandag bestond uit gepofte rode biet met gerookte vinaigrette, molsla en dashiboter; gebraden eendenborst met spitskool, kummel en nat van gefermenteerde spitskool en baobab hangop met espressocrumble, kokossorbet, macadamia, gezouten karamel en slow tea rooibos dreams.

Daarnaast verzorgen verschillende gastchefs een diner voor genodigden. Zo ook het team van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin onder leiding van Chefkok Raoul Meuwese en het team van Restaurant De Kersentuin uit Amsterdam onder leiding van chefkok Wessel Ruijmgaart. De Kersentuin is onderdeel van Bilderberg Hotels, tevens een partner van Douwe Egberts.

Geïnspireerd op koffie en thee

Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks: ‘Zowel Douwe Egberts als Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, zijn merken met een Hollandse signatuur. Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik vond het leuk om de gasten hiervan te laten genieten.’

Koffie en thee verbindt

Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand van Douwe Egberts alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen dagelijks horeca ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met diverse verse fruitsoorten en kruiden. Bovendien is er een ‘machine experience’ met complete concepten zoals The Bean. Dit is een self service koffiebar waar bezoekers diverse premium koffievariaties kunnen proeven, zoals een latte macchiato caramel sea salt. Vanuit de Douwe Egberts bar worden de gehele dag diverse koffiespecials geserveerd en tevens kunnen bezoekers hier terecht voor een coffee to go.

‘Douwe Egberts wil mensen dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt’, zegt Sander van der Linden, Marketing Director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. ‘Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.’

Tentoonstelling 

Onderdeel van de samenwerking van D.E en het Rijksmuseum is een tentoonstelling geïnspireerd op bekende schilderijen als de ‘Nachtwacht’, Het Melkmeisje en De Staalmeesters. Deze werken zijn te bewonderen op de stand van Douwe Egberts tijdens de beurs. Het restaurant ‘The House’ is inmiddels volgeboekt.

 

Reageer op dit artikel