nieuws

Restaurant Etenstijd Tilburg verwoest door brand

Restaurant 3768

Restaurant Etenstijd in Tilburg, een van de eerste all you can eat restaurants van Nederland, is woensdag 5 april 2017 in de avond door brand verwoest. Op het moment dat de brand uitbrak, waren 175 gasten in Etenstijd aanwezig. Alle gasten en personeelsleden wisten naar buiten te komen.

Restaurant Etenstijd Tilburg verwoest door brand
Etenstijd Tilburg, hier nog in volle glorie.

De brandweer heeft het vuur dat Etenstijd Tilburg verwoeste gecontroleerd laten uitbranden. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Etenstijd beschikte over twee verdiepingen ruim 620 zitplaatsen en werkte met buffetten. Restaurant Etenstijd Tilburg

Het vuur ging gepaard met veel rookontwikkeling. De rook trok richting het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en de A58. De nabije omgeving werd afgezet. De Ringbaan Zuid werdtijdelijk afgesloten vanwege de brand. Rond middernacht besloot de brandweer te stoppen met blussen.

De brand brak uit in de keuken van restaurant Etenstijd in Tilburg. Personeel probeerde tevergeefs een brandende frietpan te blussen. Drie mensen hadden last van ademhalingsproblemen door de rook. Een persoon werd naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk gaat het om de eigenaar van het restaurant.

Etenstijd zag het levenslicht in 2006, het huisvest aan de rand van het Leijpark en hanteerde het all you can eat-principe als een van de eerste in Nederland.

Supermarktondernemers Jan en Anita Meurs begonnen het concept in een eigen pand, later kreeg hun zoon Jan Meurs jr de leiding maar in 2013 verkocht de familie haar aandelen aan ondernemers die in Breda, Roermond, Rotterdam en Papendrecht vier sushi- en wokrestaurants hebben. Destijds bleef het vastgoed nog wel in handen van Anita.

Formule van Etenstijd Tilburg

Etenstijd was een eetgelegenheid waarbij voor een vaste uurprijs onbeperkt kon worden gegeten. De kaart was zeer uitgebreid en varieert van kotelet tot krokodil. Vanaf de opening begin april ontvangt Etenstijd 2500 gasten per week.  ‘Met deze formule richten we ons op alle doelgroepen, van chic tot casual. Voor de echte wijnliefhebber hebben we bijvoorbeeld een fles Petrus voor 750 euro op de kaart staan’, aldus Meurs eerder tegen Misset Horeca.

In de kelder van het pand bevond zich een speelruimte voor kinderen en ook buiten eten op het terras was mogelijk.

‘Bizar om te moeten aanschouwen’

Tegen regionale media zegt Jan Meurs junior ten tijde van de brand:  ‘Het pand is nog steeds van mijn moeder. Het is bizar om dit zo te moeten aanschouwen. Hier hebben flink wat uurtjes werk ingezeten. Nu is het pand niet meer te redden. Ik heb geen idee hoe we verder moeten’, zegt Jan Meurs junior,

Hij vervolgt: ‘We zijn in ieder geval opgelucht dat alle gasten en het personeel veilig het pand konden verlaten. Maar dat het pand zo erbij staat, heeft wel een impact op ons.’

>> Jan Meurs bespaart 200 ton op inkoop door beter onderhandelen met leveranciers.
>> Nieuw Etenstijd loopt als tierelier
>> Etenstijd krijgt prijs van Wouter Bos

Reageer op dit artikel