nieuws

World Luxury Restaurant Awards voor vier Amsterdamse zaken

Restaurant 2080

Bij de jaarlijkse World Luxury Restaurant Awards zijn vier Amsterdamse restaurants tot de beste van Europa in hun categorie uitgeroepen. Eén restaurant kreeg zelfs twee awards.

World Luxury Restaurant Awards voor vier Amsterdamse zaken

Restaurant Bridges, inspired by Ron Blaauw in hotel The Grand won zowel de categorie Best Head Chef Europe en Best Wine Selection Europe. Daarnaast ontving het ook een award in de categorie ‘Luxury Seafood Restaurant’

Die wijnselectie is de verantwoordelijkheid van Wine director Lotte Wolf, die als wijnexpert is verbonden aan Misset Horeca en maandelijks haar kennis en ervaringen deelt.

Drie concepten van The Entourage Group kregen een award. Izakaya is Best Asian Cuisine Europe, Mr. Porter is Best Luxury Steak house / Grill Europe en The Duchess heeft de Best Luxury Restaurant Bar van Europa.

Geen enkel Nederlands restaurant won een wereldwijde award.

De World Luxury Restaurant Awards onderscheiden elk jaar toonaangevende restaurants om hiermee de internationale competitie te versterken en uiteindelijk de kwaliteit van het eten en de service in de high-end restaurantindustrie verder te laten groeien. De deelnemende restaurants werden beoordeeld op hun interieur, of het eten voldoet aan de eisen van haute cuisine en het serviceniveau.