nieuws

Deliveroo ontvangt investering van $385 miljoen

Restaurant 1021

Maaltijdbezorger en technologiebedrijf Deliveroo heeft $385 miljoen aan nieuw kapitaal opgehaald. Het bedrijf wordt daardoor op meer dan $2 miljard gewaardeerd. Deliveroo is daarmee het snelst groeiende technologiebedrijf van het Verenigd Koninkrijk en naar eigen zeggen een van Europa’s grootste succesverhalen in de tech-sector.

Deliveroo ontvangt investering van $385 miljoen

De investering wordt geleid door T. Rowe Price Associates, Inc. en Fidelity Management & Research Company, beleggingsbeheerders die eerder grote technologiebedrijven hebben ondersteund waaronder Facebook, AirBnB en Tesla. Bestaande investeerders DST Global, General Catalyst, Index Ventures en Accel Partners doen ook vervolginvesteringen, waardoor hun positie in het bedrijf wordt versterkt. Deliveroo

Met deze investering maakt Deliveroo het naar eigen zeggen voor meer mensen mogelijk om eten van hun lokale restaurants aan hun voordeur te laten bezorgen. Het bedrijf heeft drie prioriteiten voor groei waarvoor het de investeringen zal aanwenden.

Allereerst snelle groei van het Editions programma van exclusieve bezorgkeukens, waarmee partner-restaurants kunnen uitbreiden zonder de gebruikelijke opstartkosten.

Ten tweede de groei van het technologieteam, dat werkt aan het verbeteren van het real-time logistiek algoritme en artificial intelligence systemen. Daarmee worden de ervaringen van riders, klanten en partner-restaurants verbeterd.

Ten derde snelle expansie naar nieuwe steden en landen.

Ontbijtjes in Amsterdam per koerier

Van de croissants op bed tot de nachtelijke snack; Deliveroo zet sinds half augustus 2017 de gehele dag het eten op tafel met de lancering van ontbijtbezorging. Voortaan fietsen de koeriers vanaf 8:30 uur ’s ochtend door de hoofdstad om naast lunch en diner ook ontbijt af te leveren. Deliveroo start vanaf 8.30 uur met het bezorgen van ontbijtjes. De primeur is voor Amsterdam. Deze stad kan voortaan broodjes van Just Because, acai bowls van JuiceLab en verse sappen van Coffee Concepts laten bezorgen.

‘We creëren met ontbijtbezorging nieuw bestelmoment, waarmee ook een nieuw type restaurant een prominentere positie krijgt binnen ons ‘menu’. Wie geen zin heeft om op een luie ochtend langs een supermarkt te moeten of de keuken in te stappen, laat het ontbijt voortaan gewoon naar zich toekomen.’ Zegt Mathieu de Lophem, General Manager Deliveroo Benelux.

 

Nieuws over Deliveroo

Reageer op dit artikel