Sligro Almelo heropent deuren: kookdemonstraties van topkoks en masterclasses

Sligro Almelo heropent deuren: kookdemonstraties van topkoks en masterclasses

De volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo wordt maandag 18 september om 10.00 uur heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof** in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de officiële openingshandeling verrichten.

Twee dagen, maandag 18 en dinsdag 19 september, staan er inspirerende masterclasses van sterrenchefs en interessante kookdemonstraties op het programma, met medewerking van een aantal topkoks, waaronder de Michelinchefs Martin Kruithof van De Lindenhof** in Giethoorn, Mike Vrijdag van Strandlodge* in Winterswijk, Lars van Galen van ’t Lansink* in Hengelo en Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter* in Holten. Daarnaast zijn er volop, proeverijen, interessante masterclasses door lokale horecahelden, outdoor cooking, foodtrucks en nog veel meer.

5,7000 m2 in het nieuw

Afgelopen maanden zijn alle afdelingen in Almelo gefaseerd verbouwd. Het resultaat is 5.700 m2 groothandel in het nieuw, inclusief een compleet nieuwe versafdeling met een divers dagvers aanbod vlees, vis, wild & gevogelte, AGF en brood & banket.

Over Sligro

Sligro is de groothandelsformule van Sligro Food Group en is met een landelijk netwerk van 50 zelfbedieningsgroothandels en 8 bezorggroothandels marktleider in Nederland. Sligro richt zich specifiek op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf en kleinschalige retailbedrijven. Klanten kunnen beschikken over circa 75.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen. Over het jaar 2016 is een omzet gerealiseerd van € 2,8 miljard met een nettowinst van € 73 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg ruim 6.600. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op NYSE Euronext.

Restaurantgids

Speciaal voor deze heropening heeft Sligro een regionale restaurantgids uitgegeven. Deze bewaareditie ligt vanaf 18 september in de vestiging en biedt een overzicht van de deelnemende restaurants. Ter gelegenheid van de heropening kun je bij Sligro in Almelo sparen voor dinercheques van € 25 die te besteden zijn bij de meer dan 50 deelnemende restaurants in de regio.


Podiumschema Kookdemonstraties

Maandag 18 en dinsdag 19 september 2017

Maandag 18 september 2017
Podium 1
Tijd: Naam chef: Bedrijf:
10.00 uur Opening -
10:30 - 11:00 uur Martin Kruithof De Lindenhof**
11:30 - 12:00 uur Rick Blanken Het Ledeboer
12:30 - 13:00 uur Nick Faneker Nielz
13.30 - 14.00 uur Jojan Kersbergen Hanninkshof
14.30 - 15.00 uur Mike Vrijdag Restaurant Strandlodge*
15.30 - 16.00 uur Bastiaan Loohuis Ibiza
16.30 - 17.00 uur

Maandag 18 september 2017
Podium 2
Tijd: Naam chef: Bedrijf:
10.00 uur Opening -
11.00 - 11.30 uur Erik van Loo Restaurant Parkheuvel**
12.00 - 12.30 uur Michel van Riswijk Landhuishotel de Bloemenbeek*
13.00 - 13.30 uur Barry Willemse Brood met Spelen
14.00 - 14.30 uur Erik de Mönnink De Swarte Ruijter*
15.00 - 15.30 uur JAN HUUSKES BISTRO PUUR

Dinsdag 19 september 2017
Podium 1
Tijd: Naam chef: Bedrijf:
11:30 - 12:00 uur Matthijs Mulder Landhuishotel de Bloemenbeek*
12:30 - 13:00 uur David Pauka RoastIT
13.30 - 14.00 uur Suresh Kumar Verstegen

Dinsdag 19 september 2017
Podium 2
Tijd: Naam chef: Bedrijf:
11.00 - 11.30 uur Lars van Galen Hotel Restaurant ’t Lansink*
12.00 - 12.30 uur Willem Dankers Restaurant Dorset
13.00 - 13.30 uur Alco van Berkel Carelshaven
14.00 - 14.30 uur Angelique Schmeinck SVH Meesterkok