nieuws

Iens Festival: ‘dineren bij restaurants met 50% korting’

Restaurant 34288

Iens introduceert het eerste Iens Festival. Een online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten die reserveren via iens.nl of de Iens app.

Iens Festival: ‘dineren bij restaurants met 50% korting’

Het Iens Festival is een online promotie voor restaurateurs en gasten die via Iens een tafel boeken. Tijdens het Festival profiteren gasten die via Iens reserveren van 50 procent korting over de totale rekening. ‘Zo wordt het voor gasten extra aantrekkelijk om een keuken te proberen die al jaren op de bucketlist staat’, stelt Iens. ‘De online promotie wordt door middel van een landelijke campagne onder de aandacht gebracht, waarbij de deelnemende restaurants in het middelpunt staan.’

Hoe werkt Het IENS Festival?

Vijf weken lang stimuleert Iens mensen om uit eten te gaan, waarbij ze kunnen profiteren van de  restaurantervaring voor de helft van de prijs op de totale rekening. Gasten vinden online de  deelnemende restaurants van het Iens Festival, plaatsen een reservering, bestellen naar eigen keus en ontvangen van het restaurant de rekening met 50% korting er direct op verwerkt.

Kennismaken met restaurant

Iens: ‘Restaurateurs krijgen via het Iens Festival dé kans om nieuwe gasten aan te trekken en te laten kennismaken met hun restaurant. Iens toont hiermee het voordeel van online zoeken en het direct reserveren van een tafel en de gast profiteert van het beste aanbod.’

Deelnemende restaurants

Tijdens Het Iens Festival biedt het online restaurantplatform de keuze uit honderden deelnemende restaurants door heel Nederland, zoals Ferilli’s at The College in Amsterdam, De Nieuwe Poort Rotterdam en Tasca in Den Haag. Restaurant Parkheuvel van Erik van Loo heeft een speciaal Top Chef Menu tijdens de nieuwste actie van Iens: drie gangen en vier amuses voor €47,50. Niven Kunz doet mee aan het Festival met zijn tien gangen proeverij menu voor €59.50. Een deal die ook loopt via Groupon en DiningCity.


Einde AH Restaurantactie?

Iens lanceerde in samenwerking met Albert Heijn ook de AH Restaurantactie. Dit leverde in 2016 bijna 1 miljoen reserveringen op.  Klanten van Albert Heijn kunnen tijdens deze actieweken voor een gratis tweede driegangenmenu bij door Iens geselecteerde restaurants sparen. De meningen over deze actie waren verdeeld, omdat de ondernemer het tweede diner moet weggeven. Iens doet er nu – zonder AH – nog een schepje bovenop door ook korting te beloven op de drank. 

Kritische reacties

Ondernemers reageren ook deze nieuwe Iens-actie kritisch op de Facebooksite van Misset Horeca. ‘Killer voor de branche. Ben echt benieuwd wat de motivatie is van deelnemende restaurants. Zou toch mooi zijn als de horeca hier eensgezind nee op zou zeggen’, reageert een ondernemer. ‘Door dit soort stomme acties willen de gasten echt niet meer een normale prijs betalen voor een avondje eten’, zo luidt een andere reactie.

Reactie Iens

‘We willen met het Iens Festival consumenten inspireren om bij andere restaurants binnen te lopen’, reageert Joyce Teune van Iens. ‘Dat is ons doel. Wij doen als Iens een flinke marketinginvestering hierin. Zelfs met een reclamecampagne op televisie. Restaurants mogen hierop inspelen. Dat hoeft niet. Doe je het wel, dan hoeft het niet voor alle tafels.’ Voor reserveringen wordt geen extra commissie gevraagd. ‘Dat blijft hetzelfde als normaal.’

Wanneer het Iens Festival een succes is, dan wordt het een terugkomende actieperiode.  Of de AH Restaurantactie daarmee ten einde loopt, kan Teune nog niet zeggen. ‘We zijn ons als Iens aan het ontwikkelen, maar zijn ook in gesprek met Albert Heijn.’

Lees hier alles over Iens.

Reageer op dit artikel