nieuws

Takis Panagakis van Elea laat gast jubileumgerecht kiezen

Restaurant 1031

Restaurant Elea in Rijswijk van Takis Panagakis en partner Bibi Kuyp bestaat in november 2017 1 jaar. Ze vieren dat met een zes gangen jubileummenu. Gasten mogen via Facebook kiezen of er kreeft of heek in het menu wordt opgenomen.

Takis Panagakis van Elea laat gast jubileumgerecht kiezen
De Heek van Takis Panagakis

Takis Panagakis en Bibi Kuyp vieren de eerste verjaardag van Elea met een zesgangenjubileummenu van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 november. Op 11 november bestaat Elea exact 1 jaar.

Het zesgangen menu kost 60 euro en vanwege het feest krijgen gasten van de eigenaren een glas bubbels cadeau.

Takis Panagakis: ‘Het menu bestaat uit zes gerechten die het afgelopen jaar erg bij onze gasten in de smaak vielen en het leukste is dat we op Facebook een poll hebben gemaakt waar gasten kunnen stemmen op hun favoriete gerecht. Kreeft of Heek. Het meest gekozen gerecht serveren wij in het jubileum menu.’ De poll loopt nog dus over de uitslag is nog niets bekend.

Takis Panagakis

Takis Panagakis is geboren en getogen in Griekenland,. Hier leerde hij koken met pure smaken en verse producten. Zijn geboorteland is een inspiratiebron voor restaurant Elea. Zijn Griekse achtergrond komt subtiel terug in de inrichting, de gerechten en de wijnkaart. Hij omschrijft zijn eigen zaak als een plek waar gasten terug kunnen voor ‘casual fine dining.’ Takis Panagakis chef Elea

Elea (oud-Grieks voor ‘olijf’) is de term die de Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. ‘Dit sluit aan bij mijn moderne en innovatieve kookstijl,’ zegt Panagakis. De chef-kok kijkt graag voorbij de klassieke gerechten en zorgt voor vernieuwing in de keuken en serveert gerechten met subtiele Griekse invloeden.

Takis Panagakis werd in 1982 geboren in Athene. Zijn moeder is Nederlands, zijn vader grieks. Al op jonge leeftijd werkte hij bij vooraanstaande restaurants in Griekenland. Toen hij 24 was verhuisde hij naar Nederland en zette hier zijn culinaire ontwikkeling voort als sous-chef bij Basiliek* in Harderwijk. Ook werkte hij bij het Brouwerskolkje** in Overveen, onder leiding van Moshik Roth en bij Mazie in Den Haag.

Takis Panagakis werkte zes jaar bij Mazie in Den Haag  voor zijn stap naar het ondernemersschap Panagakis runt de keuken en Kuyp de zwarte brigade van Elea in de Herenstraat in Rijswijk. In het pand zat voorheen Restaurant Voorbij Verlaan van Sandra Wessels. Zij runt ook bistro Poortje van Verlaan in dezelfde straat.

>>> Meer lezen over Takis Panagakis op Misset Horeca!

Reageer op dit artikel