nieuws

Günter Paffendorf van Dining56 naar The Hunting Lodge in Rozendaal

Restaurant 3323

Günter Paffendorf, chef-kok bij Dining56 in Arnhem, gaat per 1 december aan de slag als souschef bij The Hunting Lodge in Rozendaal. Bert Stomphorst, die werkte bij meerdere sterrenrestaurants, is daar chef-kok en eigenaar.

Günter Paffendorf van Dining56 naar The Hunting Lodge in Rozendaal

Günter Paffendorf zegt terug te kijken op een fijne tijd bij Dining56, dat 12 punten telt in de GaultMillau gids. ‘Het restaurant heeft mij veel gebracht: veel geleerd daar, meegedaan met kookwedstrijden en op evenementen mogen staan. Maar ik zit daar nu aan mijn plafond.’ Hij wil zich blijven ontwikkelen en ziet in Bert Stomphorst een goede leermeester. Uiteindelijk doel van Paffendorf is om aan de slag te gaan als kok bij een sterrenrestaurant. ‘Maar eerst nog meer ervaring opdoen. Ik wil graag bijleren.’ The Hunting Lodge in Rozendaal heeft 14 punten in de GaultMillau gids en is lid van JRE Nederland. ‘Daardoor kan ik ook bij andere JRE Restaurants stage gaan lopen.’

100 procent koken

Over The Hunting Lodge zegt hij: ‘Ik heb zin in het weer hele dagen koken. Als chef-kok moet je ernaast ook veel dingen regelen. Voor nu wil ik 100 procent koken. Daarom is de functie van souschef fijn.’ Het restaurant heeft een open keuken. ‘Dat vind ik erg leuk. Verder past de kookstijl goed bij me, de smaken en de opmaak van de borden.’ The Hunting Lodge heeft zo’n 75 zitplaatsen, meerdere ruimtes van ongeveer 14 tot 200 personen en een mooi groot terras met uitzicht op kasteel Rosendael.

Nieuwe chef-kok Dining56

Voor Günter Paffendorf is al een vervanger gevonden in Dining56. Irene de Deugd wordt er de chef-kok. Bijzonder is dat zij eerder werkte als kok bij restaurant The Hunting Lodge.

Instagram

Paffendorf zette restaurant Dining56 in de spotlights door erg actief te zijn op Facebook. Hij heeft ruim 30.000 volgers op Instagram. Eerder gaf hij de lezers van Misset Horeca tips hoe je meer kan halen uit Instragram. Hoe hij social media gaat aanpakken als hij straks zijn nieuwe functie heeft, weet hij nog niet. ‘Dat ga ik dan eerst met de chef overleggen. Ik kook straks natuurlijk volgens zijn signatuur.’

Reageer op dit artikel