nieuws

Steinbeisser: opnieuw bijzonder diner in Amsterdam

Restaurant 1151

Steinbeisser organiseert opnieuw een bijzonder diner in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Deze editie – in juni 2018 – kookt de Franse chef Alexandre Gauthier (twee Michelinsterren en nummer 64 op de lijst van World’s 50 Best Restaurants.

Steinbeisser: opnieuw bijzonder diner in Amsterdam

Steinbeisser organiseert een keer in het jaar de ‘Experimentele Gastronomie’ in het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

De twist van het event is dat kunstenaars uitzonderlijk bestek en servies ontwerpen dat zorgt voor een bijzondere waarneming door de gasten. Eten en drank zijn altijd plantaardig (vegan) en uitsluitend afkomstig van lokaal biologisch en biodynamisch boeren.

De diners van de Franse chef Alexandre Gauthier zijn op 5 en 6 juni 2018. Steinbeisser serveert een zes gangen menu, inclusief bijpassende wijnen of een alcoholvrij arrangement voor 150 euro. De diners beginnen om 19 uur en vinden plaats in het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, in Amsterdam.

De bijzondere diners zijn een initiatief van Steinbeisser experimentele gastronomie. Mede-oprichter Martin Kullik: ‘Wij bieden een bijzondere eetervaring met kunstzinnig servies en bestek.’

Opnieuw inspiratie diner van Steinbeisser in Nederland

Steinbeisser: Kusters, Schuur, Vinke en Post

Eerder edities kookten Luc Kusters en Jef Schuur en Edwin Vinke en Menno Post de experimentele diners. In oktober 2017 haalde Kullik voor het eerst buitenlandse chefs naar Amsterdam. Het ging toen om Kristian Baumann (Noma’s 108, Copenhagen), Daniel Burns (Luksus, New York) en Andreas Rieger (einsunternull, Berlin).

Bekijk hier de beelden van het diner van Jef Schuur en Luc Kusters.

Menno Post en Edwin Vinke: experimenteel diner

Opnieuw inspiratie diner  in Nederland

 

 

Bekijk hieronder foto’s van eerdere edities van Steinbeisser uit binnen- en buitenland

Foto's

Reageer op dit artikel